Mischmasch
Trådstartare
Har sett Henrik Schyfferts serie om köttätande och funderar nu på att se över min egen köttkonsumtion ordentligt. Jag tänker inte gå så långt som att bli vegetarian/vegan för jag har inget problem med köttätande i sig. Men jag vill att djuren ska ha det bra när dom lever och inte plågas när dom ska dö. Så då är min tanke att sluta äta kyckling och gris efter att jag insett hur det går till när dom bedövas inför slakten.
Sedan tidigare köper jag bara svensk kött men det räcker ju tydligen inte till. Men det jag funderar på, det är som jag upplever det socialt accepterat att vara vegetarian. Det är ok att säga att man inte äter kött om man blir bjuden på middag och ingen blir personal offended av det fast dom flesta vegetarianer (antar jag) är det av etiska skäl (helt eller delvis).
Men hur skulle det tas emot om man blev bjuden på middag och man säger att det är ok med kött så länge det är svenskt och inte kyckling eller gris? Eller ännu värre "jag äter bara Krav-märkt (svindyr) gris"? (Inte för att det hjälper i mitt fall, dom bedövas väl med koldioxid dom också..)
Hur selektiv "får" man vara? Känns som det lätt skulle uppfattas som att man moraliserar över andra människors köttkonsumtion?
Sedan tidigare köper jag bara svensk kött men det räcker ju tydligen inte till. Men det jag funderar på, det är som jag upplever det socialt accepterat att vara vegetarian. Det är ok att säga att man inte äter kött om man blir bjuden på middag och ingen blir personal offended av det fast dom flesta vegetarianer (antar jag) är det av etiska skäl (helt eller delvis).
Men hur skulle det tas emot om man blev bjuden på middag och man säger att det är ok med kött så länge det är svenskt och inte kyckling eller gris? Eller ännu värre "jag äter bara Krav-märkt (svindyr) gris"? (Inte för att det hjälper i mitt fall, dom bedövas väl med koldioxid dom också..)
Hur selektiv "får" man vara? Känns som det lätt skulle uppfattas som att man moraliserar över andra människors köttkonsumtion?
Senast ändrad: