H
HelenaHandberg
Sv: Kornkross
Rowe m fl gjorde 2 in vitroförsök och ett på levande hästar som båda pekade i samma riktning – betydligt högre tunntarmssmältbarhet av korn än vad Meyer kom fram till. Likaså har de Fombelle m fl gjort flera arbeten som talar för en tunntarmssmältbarhet av korn starx under havrens-uppemot 80%. Vad kan skillnaderna i resultat bero på? Meyer mätte preileal smältbarhet. De andra tog med vad som skedde i denna sista del av tunntarmen och mätte precaecal smältbarhet- Meyer använde valsad korn, de andra krossad eller grovmalen.HH
peter_lundin skrev:Var det in vitrostudien Rowe mfl gjorde 2001. Mina källor o lärare anser fortvarande att kornets stärkelse har låg tunntarmssmältbarhet.
PL
Rowe m fl gjorde 2 in vitroförsök och ett på levande hästar som båda pekade i samma riktning – betydligt högre tunntarmssmältbarhet av korn än vad Meyer kom fram till. Likaså har de Fombelle m fl gjort flera arbeten som talar för en tunntarmssmältbarhet av korn starx under havrens-uppemot 80%. Vad kan skillnaderna i resultat bero på? Meyer mätte preileal smältbarhet. De andra tog med vad som skedde i denna sista del av tunntarmen och mätte precaecal smältbarhet- Meyer använde valsad korn, de andra krossad eller grovmalen.HH