Celija
Trådstartare
Hur är det med ko-ost egentligen? Hittar inget när jag googlar, menar den mjuka, vita milda med lite sälta som folk gärna bjuder på till julbordet. Den görs ju oftast på opastöriserad mjölk vilket inte är ok?
Står ju inte i dom här guiderna heller.
Undviker med glädje alla andra delikatesser som kommer i min väg, sambons hemrökta rådjurskött och egenfiskade röding, mögelost och kallrökt lax tycker jag som tur är inte om. Men jag är så sugen på en liten liten bit koost att jag kan dö.
Är det något riktigt farligt med opastöriserad mjölk eller är det bara den där risken för listeria?
Vågar jag peta i mig en liten snutt eller måste jag avstå?
Står ju inte i dom här guiderna heller.
Undviker med glädje alla andra delikatesser som kommer i min väg, sambons hemrökta rådjurskött och egenfiskade röding, mögelost och kallrökt lax tycker jag som tur är inte om. Men jag är så sugen på en liten liten bit koost att jag kan dö.
Är det något riktigt farligt med opastöriserad mjölk eller är det bara den där risken för listeria?
Vågar jag peta i mig en liten snutt eller måste jag avstå?