Z
zanna
Är det någon som är duktig på hösilage.
Jag har nylign köpt små silage balar (mini rundbalar på 25kg) med en torrsubstans på ca70% och när jag öppnade en bal så var det vitt och lite luddigt på vissa ställen.Det gick att borsta bort med handen. Möggel tänkte jag direkt och slängde balen fast det luktade ok. Några dagar senare öppnade jag en till bal som såg precis ut som den tidigare så kallade möggel balen. Möggel igen tänkte jag och öppnade ytterligare en ny som även den var lite vit och luddig och luktade helt ok. Jag vet att det kan bli lite vitt av konserveringsmedlet som används men det har jag aldrig sett själv med egna ögon. Har bara erfarenhet ifån stora 300kg fyrkantsbalar.Är det så att det blir så i små balar eller.... Ringde till lantmännens foderrådgivning för att få svar och de trodde att det var konserveringsmedlet.
Känner mig fortfarande osäker på saken.
Kan en oöppnad och hel förpackning hösilage bli möggligt?
Finns det någon som vet?
Jag har nylign köpt små silage balar (mini rundbalar på 25kg) med en torrsubstans på ca70% och när jag öppnade en bal så var det vitt och lite luddigt på vissa ställen.Det gick att borsta bort med handen. Möggel tänkte jag direkt och slängde balen fast det luktade ok. Några dagar senare öppnade jag en till bal som såg precis ut som den tidigare så kallade möggel balen. Möggel igen tänkte jag och öppnade ytterligare en ny som även den var lite vit och luddig och luktade helt ok. Jag vet att det kan bli lite vitt av konserveringsmedlet som används men det har jag aldrig sett själv med egna ögon. Har bara erfarenhet ifån stora 300kg fyrkantsbalar.Är det så att det blir så i små balar eller.... Ringde till lantmännens foderrådgivning för att få svar och de trodde att det var konserveringsmedlet.
Känner mig fortfarande osäker på saken.
Kan en oöppnad och hel förpackning hösilage bli möggligt?
Finns det någon som vet?