Tez1
Trådstartare
Vet att det finns en hel del trådar om detta men ingen som passar mina frågor riktigt.
Jag är en riktig novis gällande hösilage men dessa vintrar gör att man börjar fundera över hygienen på grovfodret samt tillgången på hö verkar gå ner.
En grannbonde har några balar riktigt torrt hösilage över till mig och frågorna är då:
Hur torrt kan hösilage vara i balen? Behövs en viss fuktkvot för att konservera balarna? Vad är livslängden när den väl är öppnad?
Hur märker man att balen blir dålig?
Hur länge kan oöppnade balar stå sig? Till hösten?
Kan inget om detta, så svara gärna..... snart grovfoderkris.
/T
Jag är en riktig novis gällande hösilage men dessa vintrar gör att man börjar fundera över hygienen på grovfodret samt tillgången på hö verkar gå ner.
En grannbonde har några balar riktigt torrt hösilage över till mig och frågorna är då:
Hur torrt kan hösilage vara i balen? Behövs en viss fuktkvot för att konservera balarna? Vad är livslängden när den väl är öppnad?
Hur märker man att balen blir dålig?
Hur länge kan oöppnade balar stå sig? Till hösten?
Kan inget om detta, så svara gärna..... snart grovfoderkris.
/T