Gnist
Trådstartare
Fick av en hököpare en analysrapport, som hon gjort 7 månader efter köp.
Höet togs på en vall med "magert" hö, eftersom det var till en fånghäst, som vid tillfället hade det värsta fånganfall jag sett på häst
Höet balades i löspressade balar och vi sa att det måste saltas för högsta hållbarhet. Första 3,5 t saltades INTE, restrerande 3,5 ton saltades, eftersom vi for dit med salt. Höet förvarades i en gammal dyngkasa,(?) med glesa och otäta väggar. (Golv vet jag ej men gissar på jordgolv)
Köparen skickade in höet på analys efter 6 månader (när det saltadde höet var slut..) Resultatet är som följer :
Torrsubstans : 84 %
Smältbart protein :21 g/kg
Energi: 7.4 MJ/kg
Totalantalet bakterier låg 0.3 över "gränsen"
Står på papperet att "Ett förhöjt antal bakterier kan indikera brister i hanteringen".....
Min undran är om det går att hävda att höet var "dåligt" vid köp efter 7 månaders lagring på sånt vis att vatten & jord(?) drar in i höet..
Tog hö från samma vall, samma dag spred ut det på logen, saltade och det är kanonfint än..
Även en annan köpare tog från samma vall samma dag och hade samma hantering som vi. Också hans hö kanonfint..
Höet togs på en vall med "magert" hö, eftersom det var till en fånghäst, som vid tillfället hade det värsta fånganfall jag sett på häst
Höet balades i löspressade balar och vi sa att det måste saltas för högsta hållbarhet. Första 3,5 t saltades INTE, restrerande 3,5 ton saltades, eftersom vi for dit med salt. Höet förvarades i en gammal dyngkasa,(?) med glesa och otäta väggar. (Golv vet jag ej men gissar på jordgolv)
Köparen skickade in höet på analys efter 6 månader (när det saltadde höet var slut..) Resultatet är som följer :
Torrsubstans : 84 %
Smältbart protein :21 g/kg
Energi: 7.4 MJ/kg
Totalantalet bakterier låg 0.3 över "gränsen"
Står på papperet att "Ett förhöjt antal bakterier kan indikera brister i hanteringen".....
Min undran är om det går att hävda att höet var "dåligt" vid köp efter 7 månaders lagring på sånt vis att vatten & jord(?) drar in i höet..
Tog hö från samma vall, samma dag spred ut det på logen, saltade och det är kanonfint än..
Även en annan köpare tog från samma vall samma dag och hade samma hantering som vi. Också hans hö kanonfint..