Jag sköljer ibland, oftast inte. Orka liksom.Det gör inte jag. De saker som skalas är ju en sak men t.ex. gurka, tomater och äpplen äter jag utan att blinka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag sköljer ibland, oftast inte. Orka liksom.Det gör inte jag. De saker som skalas är ju en sak men t.ex. gurka, tomater och äpplen äter jag utan att blinka.
Fast man sköljer ju oavsett bara i vatten, det gör knappast någon jätteskillnad för bakterier via handpåläggning. Generellt tafsas det ju på ALLT i en matbutik, jag orkar helt enkelt inte oroa mig. Bättre köpa godis i påse då.Jätteskillnad, tycker jag! Frukt och grönt sköljer/skalar/tillagar man innan man äter. Det gör i alla fall jag...
Jätteskillnad, tycker jag! Frukt och grönt sköljer/skalar/tillagar man innan man äter. Det gör i alla fall jag...
Tyvärr är det ju inte bara barn som kladdar i burkarna. Har sett otaliga vuxna plocka oförpackat med bara händerna.
Jag tycker personligen det är svårt att ta typ kexchoklad med skopa då de gärna faller av så där plockar jag ibland med fingrarna men då mycket försiktigt så jag bara rör de jag tar och inga andra.
Fast de kommer ju ligga och gotta sig tillsammans med det oinslagna godiset i påsen.Om det är såna där små kexchokladbitar som är inslagna i papper spelar det ju ingen roll. Det är inte värre än att man rör andra chokladbitar i vanlig storlek när man plockar dem ur hyllan.
Fast de kommer ju ligga och gotta sig tillsammans med det oinslagna godiset i påsen.
Kanske men det är ju inget bekymmer att plocka det förpackade godiset utan att ta i resten av bitarna så jag fortsätter nog som jag gör. Tidsförlusten jämfört med att gräva ner hela näven lär vara sisådär 10 sekunder.Det är bara ett problem om man har riktigt smutsiga händer, enligt mig. Och då ska man förstås varken plocka inslaget godis eller äpplen med händerna - eller pilla på andra varor som andra kan ta med sig hem.
Tyvärr är det ju inte bara barn som kladdar i burkarna. Har sett otaliga vuxna plocka oförpackat med bara händerna.
Jag tycker personligen det är svårt att ta typ kexchoklad med skopa då de gärna faller av så där plockar jag ibland med fingrarna men då mycket försiktigt så jag bara rör de jag tar och inga andra.
Färskt godis är naturligtvis alltid bäst men resten skulle jag aldrig orka med. Det räckte med nästan två år av eländet.Jag köper BARA lösvikt från mitt jobb, skulle aldrig drömma om att köpa på EKO mfl hur billigt det än är haha.. Beror ju dels på att lösvikten faller under min avdelning (på gott & ont) men absolut främsta är att våra kunder är drillade i att ta med sig skoporna till kassan så dom diskas efter varje kund. Vi torkar lock varje dag. "Min" lösvikt är alltid super-duper-färsk! Har den mittemot kassan så inga kladdiga barn-fingrar i några lådor här inte Icas personal kommer till oss & köper sin lösvikt, det säger väl en del haha... Under pandemin så la vi till en hel del nya rutiner bla att diska lösvikts-skopor efter varje kund. Vi spritar även alla handtag/ kontaktytor i hela butiken fortfarande 2 ggr/ dag. Har plexiglas i kassan & erbjuder även hand-sprit i butiken.
Det gör inte jag. De saker som skalas är ju en sak men t.ex. gurka, tomater och äpplen äter jag utan att blinka.
Äntligen en till som inte sköljer!
Folk tycker jag är tokig, men har aldrig blivit sjuk liksom.
Zamma här, om jag inte dött av ztreetfood/marknadzmat/frukt i främmande land zå lär jag inte dö i sverige heller
Ja då gör du ju som jag gör.Men saker som kexchoklad, tvix, snickers osv är ju insvept i papper så där har jag inga hämningar att ta med händerna. Särskilt som jag är mycket kort och det alltid slutar med att det mesta hamnar på golvet när jag försöker skopa.
Efter att en vaktmästare råkat se en av mina kollegor stå och slicka på frukten och lägga tillbaka den i fruktskålen sköljer jag alltid (obs, ej nuvarande arbetsplats)
Rädd för bakterier och smuts kan man nog inte kalla någon som dagligen spenderar x antal timmar med ca 10 1- och 2-åringar...Om man är så rädd för bakterier och "smuts" är lösgodis och matvaruaffärer helt fel ställen att köpa/vistas i.
Lärde mig när jag var liten "Lite skit rensar magen" och anser att det nog är rätt nyttigt att inte vara för hygienisk så att säga, det är bra för kroppen att utsättas för lite olika, och jag kan inte låta bli att fundera på hur många som blivit sjuka av lösgodis just? Förr hade man typ två skopor i lådorna som förvarades i någon godislåda. De byttes inte ut efter varje person.
Zen tar du av pappret o tar i chokladbiten Juzt zayingMen saker som kexchoklad, tvix, snickers osv är ju insvept i papper så där har jag inga hämningar att ta med händerna. Särskilt som jag är mycket kort och det alltid slutar med att det mesta hamnar på golvet när jag försöker skopa.
Zamma här, om jag inte dött av ztreetfood/marknadzmat/frukt i främmande land zå lär jag inte dö i sverige heller