Casteloro
Trådstartare
Jo, jag har funderat ett tag på att göra lite egna praliner till jul bara för att det vore roligt att komma med något eget, utöver det vanliga. Har googlat lite och insett att det finns färdiga pralinskal att köpa och jag känner att det vore oerhört smidigt. Annars måste jag inhandla allt som krävs från chokladtermometer, dyra pralinformar och så vidare. Det som kan bli lite tråkigt om jag går på den linjen är att jag endast fått tag i runda samt hjärtformade som privatperson. Grossister har andra former men då måste man köpa så stora mängder och det är inte aktuellt.
Jag har tänkt att jag ska kunna fylla några med en mintcrème i de mörka, men vet inte riktigt hur jag ska göra med de andra. Kommer i så fall att handla både mörka, ljusa och vita praliner och min syster är galen i vit choklad med någon nougatfyllning. Sen vore det roligt att göra något "annorlunda" med julinspiration och något annat. Alla fyllningar måste kunna spritsas ned så en fast massa är inte aktuellt. Annars vore det ju roligt att kolafylla någon och ha en hasselnöt eller så, men det går ju bort (om det inte funkar att hacka nöten och hur stort hålet är).
Har ni några idéer och vad tycker ni att en god pralin ska innehålla?
Jag har tänkt att jag ska kunna fylla några med en mintcrème i de mörka, men vet inte riktigt hur jag ska göra med de andra. Kommer i så fall att handla både mörka, ljusa och vita praliner och min syster är galen i vit choklad med någon nougatfyllning. Sen vore det roligt att göra något "annorlunda" med julinspiration och något annat. Alla fyllningar måste kunna spritsas ned så en fast massa är inte aktuellt. Annars vore det ju roligt att kolafylla någon och ha en hasselnöt eller så, men det går ju bort (om det inte funkar att hacka nöten och hur stort hålet är).
Har ni några idéer och vad tycker ni att en god pralin ska innehålla?