Sv: Försäkra även era smådjur!
Man kan tänka såhr istället: Hur mycket ska man betala och kämpa innan det är skonsammare att ge upp och avliva? En råtta vet inte att det blir bättre snart och en månad är lång tid för den.
Så länge inte djuret lider för mycket. Dvs i mina tankar, så länge djuret är glatt, äter, dricker och är glad när husse/matte kommer, fastän det kanske har ont.
Om Diff skulle sluta vara glad när vi kommer, och slutar busa, under läkningstiden... Då måste jag tänka över det ordentligt, och se om det finns något alternativ, och finns inte det, avlivning.
Djuren ska inte må så dåligt under läketiden (om den är långvarig, dvs flera veckor-månader) att de tappar livsgnistan. Det är viktigt. Och det är upp till en själv som djurägare, att märka när det är dags att sluta kämpa.
Vi lade om Diffs bandage för att han hade tappat det, och då hade kaninen ONT (medans vi lindade det), men sen några minuter efteråt så var han glad igen.
Och i sådana fall så tycker jag man ska försöka göra djuret friskt, för han ÄLSKAR verkligen att leva. Blir hans frisk så har han många underbara år framför sig.
Så som ett sammanfattat svar:
Som vanligt är det en individuell fråga, om hur mycket det enskilda djuret klarar av i läkeprocess (smärta/tid/rörelsehindring (gips/bandage)). . . Och hur mycket djuret kommer få ut av livet efter behandling/operation osv...
Och vi kan ju inte fråga djuret när det är dags att sluta med behandlingen, utan det måste vi som djurägare vara uppmärksamma på, se negativa förändringar hos djuret, och därmed ta vårt ansvar och avsluta lidandet.