bettysmatte
Trådstartare
Jag tänkte göra en tårta till jobbet med marängbottnar, lemoncurd, grädde och jordgubbar. En kollega äter inte laktos, gluten eller potatis (potatisen spelar ju ingen större roll i sammanhanget dock ). Robertson's lemoncurd innehåller:
Socker, Glukos-Fruktossirap, Vatten, Citronjuice Från Koncentrat 7%,Margarin (Palmstearin, Raspoljla, Vatten, Emulgeringsmedel (Mono- Och Diglycerider Av Fettsyror), Vitamin A Och D, Färgämne (Betakaroten)), Modifierad Majsstärkelse, Torkat Ägg, Geleringsmedel (Pektin), Syra (Citronsyra), Surhetsreglerande Medel (Trinatriumcitrat), Citronolja, Antioxidationsmedel (Askorbinsyra), Färgämne (Betakaroten)
Där borde det väl inte vara några problem, vad jag kan se? Laktosfri grädde finns ju också. MEN vad gör jag med marängbottnarna (eller i värsta fall maränger som jag sätter ihop)? Är jag tvungen att baka själv för att slippa skummjölkspulvret? Har kollat Willys än så länge, och deras egna marängbottnar innehåller mjölk. Har för mig att ICAs också gör det om man googlar och läser.
I annat fall tar jag gärna emot andra tips på GODA bakverk utan gluten. Laktos är ju ingen större fara. Bra ersättning finns. Men gluten tycker jag är jättesvårt, och jag vill helst inte behöva handla några väldigt ovanliga ingredienser. Om det är möjligt...
Socker, Glukos-Fruktossirap, Vatten, Citronjuice Från Koncentrat 7%,Margarin (Palmstearin, Raspoljla, Vatten, Emulgeringsmedel (Mono- Och Diglycerider Av Fettsyror), Vitamin A Och D, Färgämne (Betakaroten)), Modifierad Majsstärkelse, Torkat Ägg, Geleringsmedel (Pektin), Syra (Citronsyra), Surhetsreglerande Medel (Trinatriumcitrat), Citronolja, Antioxidationsmedel (Askorbinsyra), Färgämne (Betakaroten)
Där borde det väl inte vara några problem, vad jag kan se? Laktosfri grädde finns ju också. MEN vad gör jag med marängbottnarna (eller i värsta fall maränger som jag sätter ihop)? Är jag tvungen att baka själv för att slippa skummjölkspulvret? Har kollat Willys än så länge, och deras egna marängbottnar innehåller mjölk. Har för mig att ICAs också gör det om man googlar och läser.
I annat fall tar jag gärna emot andra tips på GODA bakverk utan gluten. Laktos är ju ingen större fara. Bra ersättning finns. Men gluten tycker jag är jättesvårt, och jag vill helst inte behöva handla några väldigt ovanliga ingredienser. Om det är möjligt...