Har suttit och läst igenom massor med trådar om linfrö/linfrökaka, men det står så olika så jag känner att det är bäst att fråga i en ny tråd.
Köpte kallpressad (alltså ej värmebehandlad) linfrökaka till min häst som jag tänkt ge för magens och omega 3 fettsyrornas skull. Ringde till foderproducenten och frågade om man ska ge det som det är, hälla kokande vatten på eller bara blötlägg i kallt vatten. Fick till svar att man kunde göra vilket som.
Men när jag läser i dem olika trådarna så är det mycket olika åsikter. En del menar på att det kan ges som det är, en del säger att man ska koka. Vad är rätt och vad är fel?
Har funderingar på att köpa linfrön nästa gång istället så hur ska man tillbereda det? Samma sak där; en del säger att det måste kokas och ligga i blöt ett halvt dygn. Andra lägger det i kallt vatten eller ger malda/krossade utan blötläggning.
Blir galen! Så hur ska linfrökaka/linfrön tillberedas egentligen? Funkar det annars att ge linfröolja om man endast vill ge det för magens och fettsyrornas skull?
Tack på förhand!
Köpte kallpressad (alltså ej värmebehandlad) linfrökaka till min häst som jag tänkt ge för magens och omega 3 fettsyrornas skull. Ringde till foderproducenten och frågade om man ska ge det som det är, hälla kokande vatten på eller bara blötlägg i kallt vatten. Fick till svar att man kunde göra vilket som.
Men när jag läser i dem olika trådarna så är det mycket olika åsikter. En del menar på att det kan ges som det är, en del säger att man ska koka. Vad är rätt och vad är fel?
Har funderingar på att köpa linfrön nästa gång istället så hur ska man tillbereda det? Samma sak där; en del säger att det måste kokas och ligga i blöt ett halvt dygn. Andra lägger det i kallt vatten eller ger malda/krossade utan blötläggning.
Blir galen! Så hur ska linfrökaka/linfrön tillberedas egentligen? Funkar det annars att ge linfröolja om man endast vill ge det för magens och fettsyrornas skull?
Tack på förhand!