alazzi
Trådstartare
Jag ligger redan sömnlös och oroar mig för julen. Vi ska ha gäster som stannar i flera dagar och det är mycket som ska ordnas innan.
Nu städar och pyntar jag i slutspurten men jag oroar mig för maten. Litet kylskåp och dåligt med plats för all mat.
Tänkte laga köttbullarna och lussebullarna den 22 eftersom gästerna kommer den dagen. Så färskt som möjligt.
Pepparkakshuset har jag gjort degen till. Gjorde ett pepparkakshus igår, men hade följt en urusel ( på Tastline! VARNING) ritning så det gick inte att få ihop huset. Bara att kasta.
Sillen tar gästerna med sig. Laxen köper jag. Skinka förstås. Diverse korvar. Eftersom ingen av oss är så värst förtjust i vanlig julmat så improviserar vi lite. Jag har lite andra tillbehör som inte ingår i mina barndoms julbord. Oliver i olika former och cornichons i olika smaker.
Har köpt gräsligt mycket godis och chips också. Julwhiskyn blir Talisker.
Hur ser er planering ut? Tips och tankar?
Nu städar och pyntar jag i slutspurten men jag oroar mig för maten. Litet kylskåp och dåligt med plats för all mat.
Tänkte laga köttbullarna och lussebullarna den 22 eftersom gästerna kommer den dagen. Så färskt som möjligt.
Pepparkakshuset har jag gjort degen till. Gjorde ett pepparkakshus igår, men hade följt en urusel ( på Tastline! VARNING) ritning så det gick inte att få ihop huset. Bara att kasta.
Sillen tar gästerna med sig. Laxen köper jag. Skinka förstås. Diverse korvar. Eftersom ingen av oss är så värst förtjust i vanlig julmat så improviserar vi lite. Jag har lite andra tillbehör som inte ingår i mina barndoms julbord. Oliver i olika former och cornichons i olika smaker.
Har köpt gräsligt mycket godis och chips också. Julwhiskyn blir Talisker.
Hur ser er planering ut? Tips och tankar?