FreSus
Trådstartare
Nästa höst/vinter, byter vi från hö till hösilage. Tacksam om jag kan få lite råd och tips ang detta. Självklart kommer vi enbart köpa analyserat hösilage, så exakt mängd kan vi ju inte diskutera nu men några riktmärken...
Jag har läst att TS inte bör överstiga 65% p.g.a mögelrisk - stämmer detta?
Låt säga att TS är 65%, visst räknar jag då kilomängd som 0,65 när man räknar ut hur många kg som går åt?
Vi har 4 lättfödda, matglada islands hästar som får ca 24 kg totalt per dag, med tanke på att en bal skall ätas inom en vecka (räknat med minusgrader) så borde vi alltså titta på balar på 200 kg, finns det ens så små?
Med tanke på att vi fodrar för hand och hösilaget fryser väl vid minusgrader, borde vi sikta på att lagra balen i ladan istället för ute? Men då ökar väl risken för gnagare?
Jag har läst att TS inte bör överstiga 65% p.g.a mögelrisk - stämmer detta?
Låt säga att TS är 65%, visst räknar jag då kilomängd som 0,65 när man räknar ut hur många kg som går åt?
Vi har 4 lättfödda, matglada islands hästar som får ca 24 kg totalt per dag, med tanke på att en bal skall ätas inom en vecka (räknat med minusgrader) så borde vi alltså titta på balar på 200 kg, finns det ens så små?
Med tanke på att vi fodrar för hand och hösilaget fryser väl vid minusgrader, borde vi sikta på att lagra balen i ladan istället för ute? Men då ökar väl risken för gnagare?