Många har så dåliga skäl till att inte ge färskfoder. Ingen plats i frysen, för dyrt, för tungt att bära, jobbigt att tina. Det finns det lösningar på."Hur svårt är det"... jeezes... Det handlar väl för fan inte om att det är "svårt". Det kan finnas tusen olika anledningar till att man inte har möjlighet att ge en viss typ av mat. Okej om man testat alla jäkla bra torrfoder som finns på marknaden och hunden fortfarande inte tycker något är gott men vi har liksom inte ens börjat.
Färskfoder är inget mirakelfoder som alla hundar äter. Jag har fodrat färskfoder av olika sorter och barf till min förra hund som var ännu kräsnare och han var lika jobbig med det som med torrfodret, fick ofta stå och slänga massor med mat som han inte åt och som bara låg och blev gammalt. Att ge färskfoder är ingen garanti för att hunden äter och svinnet som blir när hunden inte äter är betydligt större när man har med färskt kött att göra. Man kan inte flytta en skål färskfoder fram och tillbaka mellan rumstemperatur och kyl/frys hur många gånger som helst innan det blir en härsken bakteriehärd.
Mat ska absolut vara gott och det är ju liksom lite det som är poängen med att jag letar ett nytt bättre foder
Sedan finns det ju olika smakliga färskfoder också, inte många säger nej till komage.
Jag har ju fler hundar så vill den kräsna hunden inte ha så blir någon av fodax hundarna glada. 2 ggr kan man ge men sen måste det ju slängas. Fast det blir ju samma pris som om hunden ätit.
Frågan är om torrfoder verkligen kan vara gott med den processen. Ja, alla hundar bryr sig inte, men för mig känns det som även om ingredienserna var bra före tillverkningen är det inte bra efter.
Våtfoder i konserv?