Reklamera!
Även om det "ska vara så" är det bättre att få det svart på vitt från leverantören medan man fortfarande har garanti på grejorna och kanske kan få byta ut produkten till något annat.
Själv har jag en Cylinda induktionshäll som jag ska byta ut så fort jag har pengar över (harkel...
)
för att det går inte ens att koka över mjölk om jag inte använder rätt kastrull...
Har haft ut reparatör som tagit tid på kokningen och mätt upp grejor och det är inget fel på hällen...
Har behållit vattenkokaren för att den är snabbare än hällen och kokzonerna är så små att gjutjärnsstekpannan inte blir varm ända ut i kanterna...
Tog inte reda på tillräckligt när jag köpte den för fem år sedan.
Jag köpte en Elektro Helios spis med häll och varmluftsugn till lägenheten jag bodde i förut och den är mycket snabbare (och bättre...) än min häll.
Tog den till stugan när jag flyttade från lägenheten, så jag får glädjas åt den ibland i alla fall.
Jag har ungefär samma erfarenhet...
När vi flyttade till nuvarande bostad, så fanns det en glaskeramikhäll (inte induktion, och inte en hel spis) av märket Bosch i köket, som jag inte gillade, just för att den "inte blev riktigt varm", för vissa matlagningsändamål, och för att det inte gick att köra alla fyra plattorna.
Jag ville byta ut den till något bättre, och blev från många håll rekommenderad att skaffa induktionshäll istället, så fantastiskt skulle det vara, nästa lika bra som gasspis. Jag har bott i Stockholm med gasspis, och varit nöjd, så det lät väl bra.
Induktionshäll är ett stort jävla lurendrejeri!
Jag köpte en Siemens med alla möjliga finesser inklusive variabla kokzoner för över 10.000 kronor.
Jag försökte reklamera efter köpet, men minsann den skulle fungera så dåligt som den gör, servicetekniker var här och mätte och kollade, allt fungerade enligt specifikation.
Som tidigare sagt: man kan inte fritera utan att använda list, det går inte att få mjölken att koka över, och tur är väl det, för kommer det två droppar vatten på reglagen stänger den av sig, och "låser sig" så att den blir svår att återstarta.
Finns det minsta fukt under en kastrull, vill den inte ha kastrullen, vilka kastruller som går att få att fungera på vilken platta är en vetenskap, och naturligtvis ska man inte räkna med att kunna laga mat på alla fyra plattorna samtidigt, om de ska gå på något högre effekt än halvfart.
Det går tamejfan knappt att poppa popcorn på den där skithällen...
Jag har senare förstått att så här tycker väldigt många om sina induktionshällar och om sina glaskeramikhällar.
Delvis är det en tekniskt fråga. Hällarna driftas med 230 volt in, och inte med trefas som de hela spisarna gör. Effekten räcker inte till att ge alla plattor tillräckligt med ström för att ge maxeffekt, så då ska hällen snåla med strömmen istället.
Men att ha idiotiska placeringar på plattorna, reglage som gör en vansinnig, och vara hyperkänslig runt kastrullerna (tacka vet jag gjutjärn), har ju inte med strömfördelningen att göra.
Det är typiska dåliga konstruktioner gjorda av ingenjörer som inte riktigt har koll på vardagsmatlagning i ett vanligt kök.
Fy för de "lösa" hällarna, och samtidigt vara experimentell hemmakock. Det går inte ihop.