Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Skillnad på "levande varelser". Både fästingen och människan är levande varelser.
Att döda en akvariefisk är faktiskt både enkelt och primärt. Enkelt för att man inte behöver tillgripa överdrifterna som beskrivs i tråden, primärt för att döda djur är något man gjort i tiotusentas år. På landsbygden alltså, därför "urban utveckling". Man tål inte ett av det mest naturliga med livet, nämligen döden.
LIA
När har jag sagt att en diskus skulle kokas?! Det fattar väl vem som helst med vett i skallen att en stor jävla fisk inte dör direkt av kokning. Vad jag tror är en omedelbar död är om man tar en fisk, mindre än 5 cm lång och inte av en grövre typ utan en smal fisk (neontetra tex) direkt från en skål med vatten från akvariumet i en håv och snabbt som fan kör der den i en stor kastrull med ordentligt kokande vatten.
Att koka en hummer, kräfta eller krabba levande ÄR djurplågeri utan dess like, absolut lika illa som att koka en fullvuxen hamster.
Jag tror också att en liten fisk dör direkt och inte hinner känna något, men jag vet inte säkert. Men det finns inte en chans i världen att en hummer dör ens i närheten av omedelbart i kokande vatten. Vad jag vet så tar det minuter? Tänk dig själv att ligga i kokhett vatten så länge.
Hur folk behandlar matdjur i allmänhet från födsel till slakt är skrämmande och alla som stöder den industrin borde skämmas.
Messy: Utifrån det du beskriver, så nej, jag tycker inte det, inte om den dog direkt -den fick en snabb död och hade antagligen inte överlevt en inflammation i benet ändå.
Kan man få tag i avlivningssprutor? (till större fiskar tänker jag mest på då) Fungerar de ens på fiskar?
.
Man får koka kräftor levande, varför inte fiskar