Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Torrt vitt vin?Vi står för förrätten på nyår - jordärtskockssoppa med parmesan- eller parmachips. Men! Vad sjutton dricker man för gott till det? Soppan innehåller vitlök, vitt vin och grädde, om det är till någon hjälp?
Torrt vitt vin?
Kolla med systembolagets personal, de brukar ha koll. Torr sherry är väl en klassiker?Vi står för förrätten på nyår - jordärtskockssoppa med parmesan- eller parmachips. Men! Vad sjutton dricker man för gott till det? Soppan innehåller vitlök, vitt vin och grädde, om det är till någon hjälp?
Bubbel kan nog fungera också. Hade ni tänkt champagne så spar den inte till tolvslaget utan drick den till maten. Jag kör alltid billigare bubbel att skåla i vid 12
Vi står för förrätten på nyår - jordärtskockssoppa med parmesan- eller parmachips. Men! Vad sjutton dricker man för gott till det? Soppan innehåller vitlök, vitt vin och grädde, om det är till någon hjälp?
Varför inte servera samma vita vin som det är i soppan helt enkelt?
Har inte direkt nåt recept, brukar köra lite på känn, men googla jordärtskockssoppa så får du bra träffar.Inte för att det är så mycket till hjälp med vad ni ska dricka till men går det att få receptet på soppan? Den lät god!
Jag tänkte nog ett finare vin i glasen än i soppan
Varför då? Det brukar ju sällan vara några större mängder vin i soppor. Jag tycker maten och vinet gifter sig på ett helt annat sätt om det är samma vin i maten som i glaset. Alltså det dyra vinet i både maten och glaset
Vi står för förrätten på nyår - jordärtskockssoppa med parmesan- eller parmachips. Men! Vad sjutton dricker man för gott till det? Soppan innehåller vitlök, vitt vin och grädde, om det är till någon hjälp?
Inte för att det är så mycket till hjälp med vad ni ska dricka till men går det att få receptet på soppan? Den lät god!
Jag brukar köra skockorna i ugnen tillsammans med ett par klyftade lökar, ett par potatisar och lite kryddor (och vitlök, om man vill ha det). Sen mixar jag det med grönsaksbuljong och vitt vin och sen har jag i en skvätt grädde. Svingott och jag tycker att det blir ändå bättre när jag ugnsrostar först.
Tusen tack! Hur länge har du skockorna i ugnen? Brukar du ha någon olja på?
Varför då? Det brukar ju sällan vara några större mängder vin i soppor. Jag tycker maten och vinet gifter sig på ett helt annat sätt om det är samma vin i maten som i glaset. Alltså det dyra vinet i både maten och glaset