Vad äter ni för sill i påsk`?

Recept? Är ju försent till påsk såklart men jag kan äta sill varje dag året om!
Jag gjorde på makrill pga lättare att få tag på här hos mig. Köper frysta filéer. Klipper i bitar. Lag av 1,5 dl kefirvassle, vatten och 2,5-5 viktprocent salt (till 400gr fisk). Denna kryddade jag med fyra lagerblad, en rågad tesked timjan och det gula skalet av en tredjedels citron, som jag varvade i burken med fiskbitarna. Välfylld men inte packad burk. Rumstemp 3-5 dagar, därefter kylskåp och behöver ätas inom 1-3 veckor. Viktigt att veta att i fermenterade animalier kan botulism utvecklas. För mig har det märkts väldigt tydligt på lukten den enda gång fermenteringen inte blev bra.

Min kropp har blivit så himla känslig mot många olika tillsatser som ofta finns i färdiga inläggningar eller inläggningssill, så då är det ett bra sätt för mig att safea ur den aspekten men det stämmer att det inte är ett femminutersrecept även om arbetsinsatsen inte är mer än så.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp