majola
Trådstartare
Här är tråden där vi tipsar om hemodlad/egenskördad mat. Även det man skördar i naturen eller hos grannen gills (åtminstone om grannen har gett sin tillåtelse...).
Jag vill ha inspiration, alltså är jag interesserad av allt! Vi äter någon form av trädgårdsmat i princip varje dag, även om det ibland bara är marmeladen på frukostmackan. Ibland är det dock svårt att äta upp allt trädgården ger och man kan behöva lite ny inspiration.
Recept är uttryckligen tillåtet!
Igår:
Frukost: Kvittengelé (världens godaste på mackan)
Lunch: Kvargsufflé med äppelmos
Kvällsmat: Pannbiff med gröna bönor och ramslökspesto (ramslöken plockad på väg hem från sonens fotbollsträning, så den var verkligen pinfärsk. Hackade ihop ramslök, solrosfrön, olivolja, parmesan, salt och peppar.)
Idag:
Frukost: Körsbärsmarmelad
Lunch: Potatis- och purjolökssoppa
Middag: Vi ska grilla, jag tror jag gräver fram de sista rödlökarna och grillar dem med kryddsmör
Jag vill ha inspiration, alltså är jag interesserad av allt! Vi äter någon form av trädgårdsmat i princip varje dag, även om det ibland bara är marmeladen på frukostmackan. Ibland är det dock svårt att äta upp allt trädgården ger och man kan behöva lite ny inspiration.
Recept är uttryckligen tillåtet!
Igår:
Frukost: Kvittengelé (världens godaste på mackan)
Lunch: Kvargsufflé med äppelmos
Kvällsmat: Pannbiff med gröna bönor och ramslökspesto (ramslöken plockad på väg hem från sonens fotbollsträning, så den var verkligen pinfärsk. Hackade ihop ramslök, solrosfrön, olivolja, parmesan, salt och peppar.)
Idag:
Frukost: Körsbärsmarmelad
Lunch: Potatis- och purjolökssoppa
Middag: Vi ska grilla, jag tror jag gräver fram de sista rödlökarna och grillar dem med kryddsmör