Chansar lite, men det beror på vilken frön du har. En del gror av värme och en del är ljusgroendeEn gång till för dummies: Behöver jag inte koppla på belysningen förrän fröna har grott?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Chansar lite, men det beror på vilken frön du har. En del gror av värme och en del är ljusgroendeEn gång till för dummies: Behöver jag inte koppla på belysningen förrän fröna har grott?
Chansar lite, men det beror på vilken frön du har. En del gror av värme och en del är ljusgroende
Nej.En gång till för dummies: Behöver jag inte koppla på belysningen förrän fröna har grott?
Zuccini i drivor. Det kan man aldrig få för mycket avSnöat två dagar i strräck nu, trots att de lovade igår att man inte ska behöva borsta fram bilen ur snön idag. Men det utlovas plusgrader till helgen. Och fåglar insisterar på att det är vår.
I sommar tänker jag odla massor med ettåriga blommor i ena landet. Det kommer komma ringblommor av sig självt, sedan samlade jag lite frö av sommarmalva och kanske gror de också av sig självt, de som hamnade i jorden i höstas? Sedan vill jag ha in vallmo, blåklint och har massor med frö av honungsfacelia kvar. Någon solros kan få sticka upp ur havet också.
I "grönsakslandet" vet jag inte vad jag ska odla. Vad är absolut enklast? Jag kommer nämligen vara höggravid så jag antar rensning antingen görs med kratta/annat redskap på skaft eller kanske genom att sparka i jorden med foten... Jag vill dock inte ha ett helt öppet och tomt land som bara växer igen. Och jag vill nog helst bara så direkt på friland (ge mig några dagar så står jag säkert och sår i små tråg ändå... ).
JO det kan man!!! Varning!!Zuccini i drivor. Det kan man aldrig få för mycket av
Min mangold i somras var det futtigaste jag sett. kanske berodde på torka och dålig vattning när de grodde. I sommar ska jag ha en vattenutkastare och vattenslang så det blir nån ordning på torpet.Mangold blir rejäl och växer glatt utan några större krav på omvårdnad. Plus att man kan ha den i soppor, wok, grutor erverad ensam och en massa till.
Röd- vit, gul- och polkabetor brukar inte heller vara så konkiga med TLC. Samma med morötter. Krafsa lite mellan raderna bara så blr det skörd. (*vet* )
Har samma erfarenhet som tanten (genom mina föräldrar förvisso, men oj vad squash/zucchini det blir!!). Jag är dock sugen på pumpa, som kanske ramlar under samma paraply, men åtminstone går att lagra väl.Zuccini i drivor. Det kan man aldrig få för mycket av
JO det kan man!!! Varning!!
Otaliga är de somrar jag haft bakluckan full med squash som jag prackat på alla bekanta jag träffar. Och då har ändå både jag och avomma n baserat vårt kosthåll på just squash större delen av sommaren.
Det luriga med squash är att om den vill så vill den. Och det fullkomligen sprutar fram nya hela tiden. Man plockar morgon och kväll. Men vad gör man med tio nya varje dag liksom......
Betor är ju desutom gott.Betor är ju kul, då kanske jag kan testa mina första egna inläggningar som lite pyssel under början på föräldraledigheten. *optimist*
Om vi tänker oss att de sex plantorna ger två var per dag så har du 12 varje dag. Gånger sju dagar i veckan, gånger - låt oss vara försiktiga - 1,5 månader.Man gör snålröra och fryser in.
Man river, kramar ur och fryser så att man kan använda resten av året. Vi använde den sista förra veckan till en underbar zuccinilasagne.
Vi ska ha 6 plantor i år. Hoppas det räcker
Det vore så kul att prata recept men graviditeten håller inte med. Längtar efter mat och matlagning... men ja jag gillar verkligen betor om man kan matcha sötman! Vitbetor lät jätteintressant, är lite trött på helt rödfärgade maträtter...Betor är ju desutom gott.
Jag gillar vitbetorna eftersom de smakar beta men inte färgar alls. Så de går att ha i grytor, soppor och vad som helst.
@Lillgrådis tipsade mig om en paj som blev en favorit!! https://www.coop.se/recept--mat/recept/r/roedbets--och-chevrepaj-med-quinoabotten/
Jag gjorde den med vita, gula och polkabetor. Mättande är den dessutom.
Om vi tänker oss att de sex plantorna ger två var per dag så har du 12 varje dag. Gånger sju dagar i veckan, gånger - låt oss vara försiktiga - 1,5 månader.
Blir mååååååånga squashar
(504 stycken)
Skriv ut receptet och lägg det i nån låda tills du är redoDet vore så kul att prata recept men graviditeten håller inte med. Längtar efter mat och matlagning... men ja jag gillar verkligen betor om man kan matcha sötman! Vitbetor lät jätteintressant, är lite trött på helt rödfärgade maträtter...
En gång till för dummies: Behöver jag inte koppla på belysningen förrän fröna har grott?
Idag har jag sått sex olika sorters tomater! Corazon och San Marzano, Golden Pearl och Black Pation, Bonbon och en vanlig cocktailtomat.
Vi köpte växtbelysning på Ikea igår och kommer möjligen att hämta lite fler, så nu kan ha sätta igång! Fick en jättestapel med frön på posten i veckan.
Jag älskar San Marzano, men har haft otur senaste åren med pistillröta på dem. Alla sådder kom dock från samma fröpåse, så jag funderar på om det kan vara frönas fel.
Gullranka?Vad heter den här?