Jag gillade inte de "roda" fiskarna heller forr. Det var nog mer min mammas satt att laga det, atminstone en gang i veckan fick man WAY overkokad fisk. Ofta torsk ... som var sa torr och tradig att man knappt kunde tugga elandet, till "fest" var det lax som inte gick att tugga. Jag AVSKYDDE all fisk, men alla "roda" fiskar var alltid varst, de blir tradigare och varra an de "vita" fiskarna om de inte ar tillagade pa ratt satt.
Sedan jag larde mig att laga till fisk ordentligt ar det nog bara svardfisk jag inte garna ger mig pa for att jag inte far till den bra (och det ar inte fisken ... det ar min tillagning
) och grouper undviker jag oftast for att det ar svart att fa till den ocksa om den inte ar absolut pinfarsk. (Dessutom undrar jag om vissa frusna "fileer" kommer fran monsterstora groupers och darfor blir sega och osmakliga)
Nar jag bodde efter roda havet och i Florida larde jag mig att varmvatten fiskar alltid ar mycket morare, mycket mindre tradiga, och med mindre "fisk smak".