Är det någon mer än jag som snöat in på surdegsbak och kan dela med sig av erfarenheter?
Jag har precis börjat. Köpte en bok av Martin Johansson, "Surdegsbröd" heter den, och har gjort några försök. Första limpan jäste inte så bra och blev rätt stabbig. Sportlimpa var det jag testade. Andra försökte blev bättre. Igår gjorde jag Honungsbröd. Det blev kanongott.
Tror att jag lärt mig hur surdegen ska vara och se ut för att den ska vara bra. Lät nog den stå för länge så den hade bubblat upp och sjunkit ihop och tappat jäskraft. Igår morse var den perfekt och brödet jäste jättebra. Tyvärr lät jag limporna jäsa för länge innan de skulle in i ugnen så de pös ihop lite när jag lade dem på plåten.
Så nu sitter jag med en kopp te och goda honungsbröd med prästost på. Eller om det var herrgårdsost.
Jag har precis börjat. Köpte en bok av Martin Johansson, "Surdegsbröd" heter den, och har gjort några försök. Första limpan jäste inte så bra och blev rätt stabbig. Sportlimpa var det jag testade. Andra försökte blev bättre. Igår gjorde jag Honungsbröd. Det blev kanongott.
Tror att jag lärt mig hur surdegen ska vara och se ut för att den ska vara bra. Lät nog den stå för länge så den hade bubblat upp och sjunkit ihop och tappat jäskraft. Igår morse var den perfekt och brödet jäste jättebra. Tyvärr lät jag limporna jäsa för länge innan de skulle in i ugnen så de pös ihop lite när jag lade dem på plåten.
Så nu sitter jag med en kopp te och goda honungsbröd med prästost på. Eller om det var herrgårdsost.