Nu är det så här att jag har kommit över ett större parti med sparris (jag slutade räkna efter 8kg) har fått frysa in hälften men ... Det är så jävla mycket kvar i kylen. Förslag och kreativa idéer mottages. För soppa vill man ju inte göra på allt (för då får jag äta soppa i flera år framöver :wtf:). Baconinlindad ställer jag mig tveksam till efter att ha jobbat på grisfarm nyligen och insett att det inte är en industri jag vill stödja genom att köpa bacon... Har haft sparris i lasagne istället för spenat - det var ingen höjdare (fast det hade nog blivit bättre om jag hade kokat och mosat den först istället för lagt in skivad sparris). Nån som har nån idé de velat pröva men snålat med att göra verklighet av för att sparris är för dyrt? :p Jag tror jag har försökt fritera sparris i olja men det blir varken bu eller bä, man kan lika gärna steka den. Har tänkt att man kunde kanske prova att göra en sockerlag och rulla sparris i det :D Så ... Ja... Kreativa idéer eller bara nått man kan göra med sparris :idea:
Smörstekta sparris med hollandaisesås alla dagar i veckan! Herregud vad gott det är!! :d :love::heart:d
 
Nog bör det gå att få fatt i bacon från grisar som har det bra :up: Här uppe finns tex en bra gård i Stora Skedvi, lite väl långt från dig men nog borde det finnas bra gårdar i dina trakter också. Finns vegetariskt bacon annars, har ingen aning om det är gott dock iom att jag hatade bacon fram till typ förra året och således inte testat vegetarisk sådan.
Sparrispaj verkar dödligt gott: https://www.arla.se/recept/sparrispaj/

Sparrisinlindad sparris lät bra annars! :D
 
@Modig_Korn Kombinationen sparris och ädelost är supergott. :love:
Aldrig gjort själv efter recept men ungefär så här enligt vad jag hittade på nätet:

Sparris med gorgonzola
4–6 personer
Tid: 20 minuter

Sätt ugnen på 225°.
Bryt bort den nedersta torra delen av 500 g grön sparris och lägg sparrisen i ett lager i en stor form eller plåt.
Häll sedan över 2 msk olivolja och blanda om.
Rosta sparrisen i cirka 8–10 minuter tills den fått lite färg.
Salta med flingsalt och smula över 100 g gorgonzola eller annan god ädelost.
Servera direkt, gärna med några droppar god och krämig balsamico ringlad över rätten.

Hittade receptet här och det finns 10 andra med sparris också:
http://www.ellematovin.se/10-snabba-sparris-recept/
 
Nu är det så här att jag har kommit över ett större parti med sparris (jag slutade räkna efter 8kg) har fått frysa in hälften men ... Det är så jävla mycket kvar i kylen. Förslag och kreativa idéer mottages. För soppa vill man ju inte göra på allt (för då får jag äta soppa i flera år framöver :wtf:). Baconinlindad ställer jag mig tveksam till efter att ha jobbat på grisfarm nyligen och insett att det inte är en industri jag vill stödja genom att köpa bacon... Har haft sparris i lasagne istället för spenat - det var ingen höjdare (fast det hade nog blivit bättre om jag hade kokat och mosat den först istället för lagt in skivad sparris). Nån som har nån idé de velat pröva men snålat med att göra verklighet av för att sparris är för dyrt? :p Jag tror jag har försökt fritera sparris i olja men det blir varken bu eller bä, man kan lika gärna steka den. Har tänkt att man kunde kanske prova att göra en sockerlag och rulla sparris i det :D Så ... Ja... Kreativa idéer eller bara nått man kan göra med sparris :idea:
Skänka lite till mig :p:angel:
Bara lättstekt med lite smör och salt :d
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Evolve
  • Atletix
  • Vi som letar häst II

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp