Javisst, sålänge du inte öppnar påsen/tunnan hela tiden. Och det är där problemet kommer.
Sojan härsknar vid kontakt med luft (efter en viss tid) och om du har soja i en lufttät tunna eller påse kan du lagra den LÄÄÄÄNGE. Men sen öppnar du, släpper in luft och gör dessutom om det varje dag, och då härsknar den till slut.
Jag har oavsiktligt testat det där. Fodrade med soja, köpte en 30 kg säck, hällde den i en tunna med tättslutande lock, öppnade tunnan och tog ett mått soja/dag och stängde tunnan. Gjorde så i tre månader, sen använde jag inte soja mer. Stängde tunnan och där stod den. Helt lufttätt. Efter ytterligare 3 månader kom jag på att jag kanske skulle ta och slänga den där sojan. Men jag slänger inget utan att kolla att det verkligen är dåligt, så jag studerade den noga. Och den SÅG okej ut, men stoppade man ner näsan insåg man snabbt att den inte luktade okej, den luktade inte äckligt men den luktade inte fräscht heller. Och den var HELT fräsch när jag klappade igen locket, men iom att man hela tiden öppnar och stänger lock till tunna etc, så kommer den i kontakt med syre.
Och tunnan är svart och jag har kallstall, så det var både väl förslutet, svalt/kallt (minusgrader under den period jag öppnade/stängde varje dag) och lufttätt.
Så, TILLVERKARNA får säga vad de vill, det är omöjligt att behålla den hygieniska kvaliten när man är där och släpper in luft hela tiden.
Samma sak gäller ju med en hel del mat. Om man tar kräm t ex, sådan som är färdig. I OÖPPNAD förpackning håller den sig superlänge. Öppnad, men i kylskåp, håller den sig en vecka. Samma sak med massa andra grejer, sålänge de är förpackade LUFTTÄTT klarar de sig utmärkt tom i rumstemperatur, men ÖPPNAR du och släpper in LUFT (syre) så startar nedbrytningsprocessen ögonblickningen och det blir dåligt rätt snabbt.