oki
Trådstartare
JAg har enligt Planck lärt mig att man använder en smältbarhetskoefficient på 0,65 när man räknar ut smältbart råprotein i grovfoder. Detta har också stämt när jag tittat på de olika höanalyser vi gjort tidigare år. På årets analys (tre olika prov) har de dock räknat med 0,56 istället. Har mailat Eurofins men inte fått svar.
Kan de bara ha råkat kasta om siffrorna eller finns det skäl att tro att smältbarheten skulle vara lägre?
Gräset slogs tidigt (ca 2 veckor före vad som är normalt här). Timotejaxen har precis tittat fram, de som "skjutit" längst är ca 2 cm och det är från fina vallar. Ett- och tvååriga. Timotej, rödklöver och ängssvingel.
Proteinvärdet från dessa vallar brukar ligga högt. I år är det usla värden på SRP plus att det då räknats ut på annat sätt.
Någon som vet?
Kan de bara ha råkat kasta om siffrorna eller finns det skäl att tro att smältbarheten skulle vara lägre?
Gräset slogs tidigt (ca 2 veckor före vad som är normalt här). Timotejaxen har precis tittat fram, de som "skjutit" längst är ca 2 cm och det är från fina vallar. Ett- och tvååriga. Timotej, rödklöver och ängssvingel.
Proteinvärdet från dessa vallar brukar ligga högt. I år är det usla värden på SRP plus att det då räknats ut på annat sätt.
Någon som vet?