Anser att det krävs en viss invänjning för att uppskatta upplevelsen palt. Både dag 1 och 2.Som matintresserad skåning känner jag mig snuvad, På upplevelsen palt innebär. Både dag 1 och 2.
Mvh ej infödd Pitebo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Anser att det krävs en viss invänjning för att uppskatta upplevelsen palt. Både dag 1 och 2.Som matintresserad skåning känner jag mig snuvad, På upplevelsen palt innebär. Både dag 1 och 2.
Anser att det krävs en viss invänjning för att uppskatta upplevelsen palt. Både dag 1 och 2.
Mvh ej infödd Pitebo
Det kan vid första antanken tyckas märkligt, men det är lite därför paltgrytor inte görs i mindre storlekar än 10 liter. Man ska alltid koka mer palt än vad som är fysiskt möjligt att konsumera, för att kunna få uppleva glädjen av uppstekt palt.
Och man ska även konsumera mer palt än vad som är fysiskt möjligt. Palt utan paltkoma, nej tack.
Sedär, vem hade rätt om potatisen?Update:
Det blev en mycket lyckad måltid.
Vegansonen och flickvän föll för veganpalten. Fyllningen blev förvällda kantareller (årgång 2016) blandat med hackad rödlök. Salt och vitpeppar. Kramade över diskhon så svampens överskottsvatten försvann.
I övrigt tillagad som vilken palt med fyllning som helst.
Vi bestämde att de kommer hit en helg i nära framtid, och vi lagar denna tillsammans efter givet recept. Så mors paltar kommer förhoppningsvis leva åtminstone en generation bortanför mig.
Jag intervjuade mor om två saker som upprört känslor i denna tråd:
a) 10% kokt potatis: "Det har jag tillsatt själv. Det gjorde jag för att göra paltarna något mindre stabbiga. Jag tycker det blev bättre så - och så har jag fortsatt."
b) Varför inte stekt fläsk? "Vi hade alltid rimmat fläsk i våra paltar. Det blev ju kokt i palten. De andra jag kommer ihåg nu gjorde också palt på samma sätt, med rimmat sidfläsk. Ingen förstekte något fläsk." (Räknar upp paltkokare från Köpmanholmen, Malå, Vännäs födda på 1930-talet. Hennes paltkunskaper härstammar från skogarna mellan Arvidsjaur och Sorsele.)
Jag vill göra dig uppmärksam på att det här är min tråd om palt. I den här tråden är det fel att bara ha rå potatis. Det finns gott om plats för dig på detta forum att göra en egen palttråd med din mormors recept.Sedär, vem hade rätt om potatisen?
Förklarar även varifrån farmor hade sina idéer om rått sidfläsk i potatisen, hon vansläktades! Hennes paltar var aldrig så goda som mormors, även om jag skonade hennes känslor genom att tappert lida mig igenom hennes paltkok genom att tänka på de uppstekta efteråt.
Fast du kan ju inte ha ett förvanskat recept på palt och kalla det för pitepalt! De döda reser sig ur sina gravar, järtecken i skyn, apokalypsens ryttare rider igen och du kalla "palt" på kokt potatis för pitepalt!Jag vill göra dig uppmärksam på att det här är min tråd om palt. I den här tråden är det fel att bara ha rå potatis. Det finns gott om plats för dig på detta forum att göra en egen palttråd med din mormors recept.
Jag förstår att jag har provocerat dig genom att publicera ett familjerecept som sedan displayats på en skärm hemma hos dig. Men det är lite ditt ansvar också. Sådana saker händer på Internet om man liksom beslutar sig för att glatt klicka på länkar här och där på en site som Bukefalos.Fast du kan ju inte ha ett förvanskat recept på palt och kalla det för pitepalt! De döda reser sig ur sina gravar, järtecken i skyn, apokalypsens ryttare rider igen och du kalla "palt" på kokt potatis för pitepalt!
Du får helt enkelt ta ditt ansvar och döpa om receptet och tråden för vad det är, förfalskning! Det är som att kalla hushållsost för Västerbottensost, pressat maskinurbenat fläsk för Parmaskinka osv, varumärkesintrång helt enkelt.Jag förstår att jag har provocerat dig genom att publicera ett familjerecept som sedan displayats på en skärm hemma hos dig. Men det är lite ditt ansvar också. Sådana saker händer på Internet om man liksom beslutar sig för att glatt klicka på länkar här och där på en site som Bukefalos.
Jag rekommenderar dig att acceptera faktum, och sedan gå vidare med ditt liv.
Du får helt enkelt ta ditt ansvar och döpa om receptet och tråden för vad det är, förfalskning! Det är som att kalla hushållsost för Västerbottensost, pressat maskinurbenat fläsk för Parmaskinka osv, varumärkesintrång helt enkelt.
Det är ju inte ens det, det är @Jefferys mammas variant, skogsvarianten har tydligen kokt fläsk och inte stekt i paltarna.Receptet kommer från skogarna mellan Arvidsjaur och Sorsele dvs det är inte pitepalt som gjorts...
Det är ju inte ens det, det är @Jefferys mammas variant, skogsvarianten har tydligen kokt fläsk och inte stekt i paltarna.
Jag är övertygad om att du grejar att rapportera denna tråd till moderatorerna.Du får helt enkelt ta ditt ansvar och döpa om receptet och tråden för vad det är, förfalskning! Det är som att kalla hushållsost för Västerbottensost, pressat maskinurbenat fläsk för Parmaskinka osv, varumärkesintrång helt enkelt.
Jag är övertygad om att du grejar att rapportera denna tråd till moderatorerna.
Jag själv grejar knappt att trycka ned tangenterna längre.