Finns flera i Örebro. Ta kontakt med någon av dom och åk dit och passa på att lära dig hur du själv får bukt på tovorna.Ja jag vet
Men måste hitta nån som gör det också och bra mycket bättre än innan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Finns flera i Örebro. Ta kontakt med någon av dom och åk dit och passa på att lära dig hur du själv får bukt på tovorna.Ja jag vet
Men måste hitta nån som gör det också och bra mycket bättre än innan
Finns klippta klasser så inte helt nödvändigt med lång päls.Jag har aldrig haft en Lhasa Apso men skulle tro att det tar ungefär två år för pälsen att bli utställningsduglig om man klipper ner kort. Det tar det för min ras ungefär som har liknande päls.
DU tycker det är förjävligt att hundar så gå runt med päls ned till marken. Men alla tycker inte det. TS tycker inte det. Jag tycker inte det. Du får så klart tycka det, men vi är en massa människor som har helt andra erfarenheter. Det vore fräscht att respektera dem, i första hand TS.
Jag har inga planer på att ställa ut min men har han långhårig ändå. Pälsen skyddar fantastiskt mot kyla och väta och han slipper täcken som skapar tovor. Han är pigg och glad och hämmas inte ett dugg av sin päls.
Absolut! Passa på att träna hantering på bord på en gång, så hunden vänjer sig och det blir en trygg plats. Träna på att kunna ligga på sidan och rygg, då kommer man åt ljumskar och armhålor när pälsen sen blir lång.Finns klippta klasser så inte helt nödvändigt med lång päls.
Och jag tänker ju inte avla heller.
Jag tänker nog att det är bäst att klippa ner och sen förebygga som några gett råd om
Tovorna sitter så pass att det kommer bli obehagligt att reda ut dem
Jag vill ju inte orsaka mer smärta än nödvändigt
Och det är lättare med pälsvård när det görs rätt från början
Vi har börjat träna det. Hon är en liten aktiv busig sak så tålamod är det som gällerAbsolut! Passa på att träna hantering på bord på en gång, så hunden vänjer sig och det blir en trygg plats. Träna på att kunna ligga på sidan och rygg, då kommer man åt ljumskar och armhålor när pälsen sen blir lång.
Lycka till!
Det är ju det. Men du har ju intresse och är villig att lära så det kommer gå toppen!Vi har börjat träna det. Hon är en liten aktiv busig sak så tålamod är det som gäller
Ja jag har bokat tid för trim nu.Jag badar hunden och fönar ut tovor. Håller tovan mellan två fingrar så att jag inte drar i huden och lyfter liksom lagren ovanifrån med kardan. Vid behov skär jag genom tovan med sax eller tovskärare. Hunden ska ligga avslappnat på trimbordet (som @Rumpnissen skrev ovan). Det börjar vi träna på redan i valpstadiet, men det går bra att göra det lite senare också. Sen får man anpassa. Jag har haft allt från en hund som man kunde sätta sig och fika i en timme och han låg kvar och sov på trimbordet (han låg för all del och sov på köksbordet med om man vände ryggen till... ) till en som absolut inte ville ligga ner. Hon hade dock inga problem att stå eller sitta, så då gjorde vi så istället. Min nuvarande hund är inte superförtjust i att bli fönad, men all annan pälsvård uppskattas mycket. Hon vill alltid upp på trimbordet om hon får chansen.
Just i själva armhålan brukar jag klippa kort med maskin för att undvika evetuella tovor. Gör man det rätt (så att det blir ett "hål") syns det inte från sidan på min ras (cocker). Men det kan säkert sklija mellan raser. En lhasa har ju betydligt mer päls.Men jag tycker att det borde gå att få en gardin framför armhålan.