Känns inte schysst alls att ge lilltjejen tomat eller paprika när hon blir så röd och snustorr av det. Är ett större projekt att försöka smörja en vild 2 åring än att plocka bort det från maten. Speciallt nör vanöog mjukgörande inte fungerar, utan bara kortisonbaserad salva och det känns inte så bra att använda allt för mycket till ett så litet barn
Jag har själv celiaki och har haft sedan 18 månaders ålder. Det var på den tiden som man skulle ge fullkorn direkt och troligtvis därför jag fick celiaki. Introducerades för fort och för hårt. Läkarna trodde inte alls på mamma när hon var säker på vad det berodde på (fortfarande gå ska ovanligt -89)
Jag tror till viss del som du säger, att det kan vara årstidsbaserat. Men av anledningen att nu äter vi mer grytor, köttfärssås, lasagne. Sommartid är det mest grillat hos oss.
Men ska höra med bvc vad de säger om utredning för det, eller om vi ska ta bort det ett tag till. Tror inte det är allergi det handlat om utan överkänslighet.
Det är ju en avvägning man får göra såklart. Det jag skriver vad var läkaren sa mer generellt om överkänslighet.
Min egentliga poäng är att BVC sällan är speciellt kunniga och råder utifrån råd som kan vara reviderade. Alltid bra att komma till en specialiserad barnläkare om problemen är omfattande. När mina barn haft liknade problem har vi direkt fått remiss till barnläkare.