Ja, det är lite av min poäng
Jag vill kunna ta en bit kött, krydda enkelt och ställa i ugnen och ta ut den när den är färdig och ha gott kött att lägga på tallriken. Få andra råvaror accepterar jag att behöva tillaga väldigt omsorgsfullt och exklusivt för att få ätbart resultat.
Kanin, nöt, fläsk, lamm - där är det enkelt att lyckas att få fantastiskt gott resultat med enkla medel. När det gäller kyckling behöver jag passa, krydda mycket, osv för att det ens ska smaka något. Kycklingen i sig smakar i min mun mest ...papper.
Ska jag laga festligare mat accepterar jag att stå vid spisen längre stunder och lägga omsorg på kryddor och tillagning. Men när det gäller att få ihop en matlåda till morgondagen så orkar jag inte allt det stöket.
Jag vill äta GOD mat. Hela tiden.
...plus att jag inte steker så mycket och
aldrig grillar. Så den mat jag i allmänhet lagar är i ugn, kastrull eller i gryta. Kanske är kyckling mest stek- och grillkött?