Minska fett i matlagning

@Nahar: Alla lökar är inte skapade likadana... du har ju odlingsmöjligheter så titta på roslök/Roscofflök. Det är en mycket mild gourmetlök från Frankrike som har väldigt fin smak. Vissa välsorterade affärer har den till ett hutlöst pris så odla själv är mest ekonomiskt.
 
@Nahar: Alla lökar är inte skapade likadana... du har ju odlingsmöjligheter så titta på roslök/Roscofflök. Det är en mycket mild gourmetlök från Frankrike som har väldigt fin smak. Vissa välsorterade affärer har den till ett hutlöst pris så odla själv är mest ekonomiskt.

Jag sag just det har igen. Har har vi "vidalia onion" och "walla walla" som ar riktigt sota och goda. Vidalia kommer fran sodra (staten) Georgia och i Vidalia dar den vaxer ar det mycket mindre sulfur i marken an nagon annan stans sa darfor blir smaken annorlunda. :p Walla Walla ar en sort fran Corsica (tror jag) som ocksa raknas till en "sot" lok och den borde finnas i Europa kan man tycka (men da heter den nagot annat, da soldaten som tog hit den gav den namnet efter staden Walla Walla i Washington state).

Jag vill minnas att det finns vit lok (alltsa inte vitlok) jag tror den heter silver lok eller nagot liknande i Sverige. Den ar ocksa mycket mild och fin i smaken och fungerar aldeles utmarkt om man inte vill ha sa stark lok-smak.

Hacka en vit lok och lagg hacket i kallt vatten en timma och den kanns super sot. Jag brukar inte lagga den i vatten eller nagot, bara hackar den och haver stora mangder i sallader. Hittills har ingen klagat. :up:
 
Senast ändrad:
Jag sag just det har igen. Har har vi "vidalia onion" och "walla walla" som ar riktigt sota och goda. Vidalia kommer fran sodra (staten) Georgia och i Vidalia dar den vaxer ar det mycket mindre sulfur i marken an nagon annan stans sa darfor blir smaken annorlunda. :p Walla Walla ar en sort fran Corsica (tror jag) som ocksa raknas till en "sot" lok och den borde finnas i Europa kan man tycka (men da heter den nagot annat, da soldaten som tog hit den gav den namnet efter staden Walla Walla i Washington state).

Jag vill minnas att det finns vit lok (alltsa inte vitlok) jag tror den heter silver lok eller nagot liknande i Sverige. Den ar ocksa mycket mild och fin i smaken och fungerar aldeles utmarkt om man inte vill ha sa stark lok-smak.

Hacka en vit lok och lagg hacket i kallt vatten en timma och den kanns super sot. Jag brukar inte lagga den i vatten eller nagot, bara hackar den och haver stora mangder i sallader. Hittills har ingen klagat. :up:
Silverlök är så underbart god! Önskar den fanns att köpa svenskodlad... Hade aldrig använt annan lök! Att marinera silverlök i citrus - wow! Ännu godare! :love:
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag reflekterar lite kring hur trender går och har växlat fram och tillbaka kring kost och vår syn på kost, hälsa och vad som är...
4 5 6
Svar
116
· Visningar
13 521
Mat Hej, Släkting var hos sin läkare idag. Och det är inte bra. Hens blodsocker är högt (6,6) så nu ska det följas upp. Jag tänkte dock att...
Svar
19
· Visningar
2 251
Senast: kryddelydd
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag har funderat några varv till på mitt förhållande till mat, efter att jag skrev mitt blogginlägg om det här tidigare...
Svar
13
· Visningar
3 541
Senast: cassiopeja
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Tack vare att @cewe påminde mig om resistent stärkelse så fick jag tummen ur att testa. Jag hade hört om det tidigare och tyckte att det...
Svar
0
· Visningar
913

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Senast tagna bilden XV
  • Barmarksdrag/canicross
  • Guldfasanerna

Hästrelaterat

  • Dressyrsnack 17
  • Födda -21
  • Årets foderstater

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp