Menar du sardeller? Ansjovis är den man har i Jansson, tror inte det finns någon annan sorts ansjovis här?
Det kan det vara ... men jag vet faktiskt inte riktigt

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Menar du sardeller? Ansjovis är den man har i Jansson, tror inte det finns någon annan sorts ansjovis här?
Sardeller heter anchovies på engelska, och görs på fisken ansjovis.Det kan det vara ... men jag vet faktiskt inte riktigt![]()
Ska se om jag hittar sättlök! Tack för tips!@Nahar: Alla lökar är inte skapade likadana... du har ju odlingsmöjligheter så titta på roslök/Roscofflök. Det är en mycket mild gourmetlök från Frankrike som har väldigt fin smak. Vissa välsorterade affärer har den till ett hutlöst pris så odla själv är mest ekonomiskt.
@Nahar: Alla lökar är inte skapade likadana... du har ju odlingsmöjligheter så titta på roslök/Roscofflök. Det är en mycket mild gourmetlök från Frankrike som har väldigt fin smak. Vissa välsorterade affärer har den till ett hutlöst pris så odla själv är mest ekonomiskt.
Silverlök är så underbart god! Önskar den fanns att köpa svenskodlad... Hade aldrig använt annan lök! Att marinera silverlök i citrus - wow! Ännu godare!Jag sag just det har igen. Har har vi "vidalia onion" och "walla walla" som ar riktigt sota och goda. Vidalia kommer fran sodra (staten) Georgia och i Vidalia dar den vaxer ar det mycket mindre sulfur i marken an nagon annan stans sa darfor blir smaken annorlunda.Walla Walla ar en sort fran Corsica (tror jag) som ocksa raknas till en "sot" lok och den borde finnas i Europa kan man tycka (men da heter den nagot annat, da soldaten som tog hit den gav den namnet efter staden Walla Walla i Washington state).
Jag vill minnas att det finns vit lok (alltsa inte vitlok) jag tror den heter silver lok eller nagot liknande i Sverige. Den ar ocksa mycket mild och fin i smaken och fungerar aldeles utmarkt om man inte vill ha sa stark lok-smak.
Hacka en vit lok och lagg hacket i kallt vatten en timma och den kanns super sot. Jag brukar inte lagga den i vatten eller nagot, bara hackar den och haver stora mangder i sallader. Hittills har ingen klagat.![]()
Silverlök är så underbart god! Önskar den fanns att köpa svenskodlad... Hade aldrig använt annan lök! Att marinera silverlök i citrus - wow! Ännu godare!![]()