På julaftons morgon brukar jag gå upp tidigt och göra risgrynsgröt, jag älskar det men det är ju inte det nyttigaste så jag brukar göra det en gång om året. Kokar det med vaniljstång. Hälften av det gör jag ris a la malta på att ha till kvällen. Den risgrynsgröt som blir över sparar jag och har till frukost kommande dagar. Sen brukar vi oftast äta sill och lax med smörgås till lunch den dagen.
På kvällen äter vi julbord, i år bliv vi själva så då nöjer vi oss med oss med skinka, köttbullar, prinskorv, rödkål, rödbetssallad och mimossallad. Eventuellt även ägg med räkor på. Köttbullar och prinskorv köper vi bara i den mängd som går åt, skinkan brukar räcka några veckor men älskar det och det som man har tröttnat på efter 3-4 veckor så brukar jag frysa in i tärningar, bra att ha i pytt i panna. Till kvällen på julafton tar vi lite ris a la malta med saftsås och så brukar vi ha lite hemmagjort godis också som knäck t.ex.
De åren vi är fler på julafton brukar vi ha knyt så då kan det bli lite allt möjligt, revbensspjäll, janssons frestelse o.s.v. och även en del rätter som inte är så traditionella men goda, vi har haft kycklingrätter på julbordet och även vegetariska rätter och sallader.
Själv gillar jag den traditionella julmaten men tycker det är kul när det kommer nya inslag som kommer från ingifta i släkten t.ex. och provar gärna nytt och har tyckt om det mesta jag prövat de senaste åren.
På kvällen äter vi julbord, i år bliv vi själva så då nöjer vi oss med oss med skinka, köttbullar, prinskorv, rödkål, rödbetssallad och mimossallad. Eventuellt även ägg med räkor på. Köttbullar och prinskorv köper vi bara i den mängd som går åt, skinkan brukar räcka några veckor men älskar det och det som man har tröttnat på efter 3-4 veckor så brukar jag frysa in i tärningar, bra att ha i pytt i panna. Till kvällen på julafton tar vi lite ris a la malta med saftsås och så brukar vi ha lite hemmagjort godis också som knäck t.ex.
De åren vi är fler på julafton brukar vi ha knyt så då kan det bli lite allt möjligt, revbensspjäll, janssons frestelse o.s.v. och även en del rätter som inte är så traditionella men goda, vi har haft kycklingrätter på julbordet och även vegetariska rätter och sallader.
Själv gillar jag den traditionella julmaten men tycker det är kul när det kommer nya inslag som kommer från ingifta i släkten t.ex. och provar gärna nytt och har tyckt om det mesta jag prövat de senaste åren.