Skörden togs i första veckan av juli, andra års vall och första skörd. Ögonmåttet säger övervägande klöver när man ser vallen och i det färdiga hö´t säger ögonmåttet ca 50%.
Vad som är sått vet jag tyvärr inte.
Analys resultatet säger:
Första analysen
Ts 86.7%
Mj omsättningsbar 8.6
råprotein 55
smbrp 24.3
Ca 1.6
P 1.0
Mg 0.6
K 15.9
S 0.6
NDF 527
Aska 41.3
Den här analysen tyckte jag stämde så dåligt med erfarenheten att jag skickade en till.
Andra analysen:
Ts 83%
Mj omsätningsbar 8.3
Råprotein 54
Smbrp 25
Ca 2.3
P 1.4
Mg 0.8
K 17.2
S 0.6
NDF 477
Aska 40.4
Kan någon förklara för mej varför det blir så låga värden?
Hur skulle man gjort? Hur mycket tidigare? (i teorin alltså)
Andra års vall brukar ju ge de högsta värdena och med så mycket klöver i var jag nästan säker på att jag skulle behöva "spä ut" med halm, nu blev det tvärtom att jag får tillskottsfodra massor av protein.
Hade jag inte tagit någon analys hade mina hästar inte varit vackra fram på vårvintern, för med det innehållet hade jag ju trott att proteinet skulle vara riktigt högt.
Vad som är sått vet jag tyvärr inte.
Analys resultatet säger:
Första analysen
Ts 86.7%
Mj omsättningsbar 8.6
råprotein 55
smbrp 24.3
Ca 1.6
P 1.0
Mg 0.6
K 15.9
S 0.6
NDF 527
Aska 41.3
Den här analysen tyckte jag stämde så dåligt med erfarenheten att jag skickade en till.
Andra analysen:
Ts 83%
Mj omsätningsbar 8.3
Råprotein 54
Smbrp 25
Ca 2.3
P 1.4
Mg 0.8
K 17.2
S 0.6
NDF 477
Aska 40.4
Kan någon förklara för mej varför det blir så låga värden?
Hur skulle man gjort? Hur mycket tidigare? (i teorin alltså)
Andra års vall brukar ju ge de högsta värdena och med så mycket klöver i var jag nästan säker på att jag skulle behöva "spä ut" med halm, nu blev det tvärtom att jag får tillskottsfodra massor av protein.
Hade jag inte tagit någon analys hade mina hästar inte varit vackra fram på vårvintern, för med det innehållet hade jag ju trott att proteinet skulle vara riktigt högt.