Hund som drar

6

666

Vad kan man göra åt en hund som drar?
Just nu har han ett halv stryp.
Har funderat på att pröva sele eller halti nossele.
Eller vad skulle ni rekomendera?

Ni med erfarenheter ;)
 
Skulle rekomendera dej ett vanligt helt halsband o traggla, traggla o traggla ;)
Min lilla herre är snart ett år, o det är först de senaste månaderna han går helt okej med mej, min mamma har fortfarande problem, men hon inte heller varit lika konsekvent, och får då ta sitt straff ;)

Jag gör helt enkelt så att jag stannar o är jättejättetråkig när han drar, o inte förrän han lättar på trycket o uppmärksammar mej fortsätter vi promenaden... :smirk:
 
men våran hund drar som en tok när han får upp ett spår :crazy:
Han är 5 år, men jag över och över.Jag stannar när han drar, men det är inte lätt med en stark hund :(
Ibland hänger jag bara efter tills han stannar :crazy:
 
Har du en hund som du skall tillrättavisa genom att rycka i koppel ska du använda helstryp annars kan du skada hunden.
Att stanna när hunden drar är ett sätt ett annat är att ständigt ändra riktning så att hunden måste vara uppmärksam och inte hinner dra. Av vad du skrivit anar jag att du har nån form av jakthund? Då brukar metoden att stanna, ändra riktning och vara allmänt oberäknerlig funka skapligt. Det handlar ju om att vara roligare än spåret han känner lukten av.
Men en riktig "jaktidiot" kan vara svår att lura då får man ta till ett kraftigt ryck i kopplet och ett FYY och vara otrevlig tills hunden riktar sin uppmärksamhet mot föraren.
Jaktlusten är faktiskt en av de svåraste hindren när det gäller lydnadsträningen.
 
jag har övat på fot sen genom fot gått vidare på de genom att hon ska gå fot de går super men de är mycke tragglande och mycket ork men skaffa dig en bra bok eller gå en hund kurs.. att ha halti är ju ett sätt att vara lat har själv andvänt halti pga av en axel skada och orkade då inte dra emot eller vöa men de är inget ja rekomenderar.. men ta å gå en hundkurs min tränare ja går hos en helt underbar hon hjälper oss med allt men aah va envis :bump:
 
Har en hund som varit en riktig "dragare". Förutom kontaktövningar så har jag använt mig av "stannandet" och att byta riktning. Men jag har oxå lärt henne att jag är bra på att hitta godis på marken! När hon kollar in nåt annat och drar så "tappar" jag godis på marken som jag låtsas ta upp och äta av, jag börjar oxå leta genom att ivrigt kraffsa och smaska. Numera kommer hon bara jag skrapar med foten lite! Hon har överhuvudtaget blivit mkt mera uppmärksam under promenaderna.
 
det är en svensk lapphund, det är väll ingen jackthund, eller :confused:
Men han känner andra hundars dofft och skall pinka överallt till varje pris :crazy:
Jag har ryckt till och fyat men han bryr sig inte när han väll har hittat en doft :(
 
han går fot inne på bostads området men ibland så drar han bara om vi är utanför.
Han är så pass stark att min mor inte årkar hålla honom ibland utan hänger som en vante efter :crazy:
Sen när man går på is så är det inte direkt kul :smirk:
 
vovven vill inte ha godis :cry:
Han är välldigt kinkig och jag har inte hittat godiset han tycker om*suck*
 
Men en riktig "jaktidiot" kan vara svår att lura då får man ta till ett kraftigt ryck i kopplet

Ett utmärkt sätt att skada nackkotorna på hunden. Det snabbaste sättet att få diskbråck på.
 
Som alla skrivit så handlar det om två metoder. 1. när hunden drar stanna och vänta tills man får någon sorts kontakt med hunden. Antingen genom att trycket lättar, hunden tittar åt sidan/eller på dig, hunden sätter/lägger sig. ALternativ 2: När hunden är precis i läge att börja dra vänder du håll. Detta måste upprepas och upprepas precis som alt. nr 1

Det finns inga genvägar!

Att rycka till i halsbandet är bara idiotiskt! Det slutar med en hund som förknippar koppel/halsband med obehag och drar ännu mer för att komma bort. Den största nackdelen är skadorna på rygg och nackkotor.
 
Lånar din svarsknapp :)

Først och fræmst så har ett halvstryp ofta lika liten funktion som "vanliga" halsband, eftersom de måste sitta rætt hårt før att hunden ska kænna av "strypeffekten". Prova istællet med en kedja. Det ær som med bett -ju skarpare bett, desto mindre hjælper. Då behøver man inte rycka kotorna ur led på hunden heller ;)

Jag har alltid gett ett ryck med kopplet om hunden drar. Det funkar och de har aldrig blivit skadade av det. Nu har jag iofs aldrig haft en hund som dragit som en idiot. Och det ær ju skillnad om man måste gøra det før jæmnan eller om det ær en engångsføreteelse.

Men det bæsta sættet ær ledarskapstræning. Hunden ska lyda nær du ber den om något. Har du visat den en gång att den inte ska dra så ska du inte behøva påminna den stup i kvarten. Du måste visa hunden att du menar allvar. Och så gæller det att vara konsekvent. Tolerera aldrig att hunden drar. Det ær bættre att sæga till en gång ORDENTLIGT æn att gå och "småtjata" på den.

Nu fungerar ju alla hundar olika, de har olika psyke så det varierar ju hur mycket man måste "ta tag " i dem.

Lycka till!
 
Jag tycker det är lite konstigt att ingen nämt ledarskapet som så friskt används hos hästar. Många förvånas över att deras hundar drar "för hemma är den så snäll att den sitter fint i soffan och äter sin mat samtidigt som oss". Ledarskapet för mig fungerar ej om det bara ska tillämpas enbart i kopplet. Som ledare för min hund går jag alltid först genom dörröppningen, jag äter mat först och hunden sedan, hundkorgen placerad så att denna inte har den mest fördelaktiga placering (nämligen vid "grottans mynning" så att alla in- och ut-passeringar noteras, hundskålen är något jag kan ta upp och torka under utan att hunden reagerar, hunden har ej tillåtelse att vistas i säng och soffor (ledar privilegium) osv. Om man är konsekvent och en bra ledare får man en hund som trivs med sin tillvaro och "vet sin plats". Många hundar mår dåligt för att de saknar rangtillhörighet. Men inte min för hon vet att först kommer husse :devil: (tyvärr för min del), sen matte, sen kissarna och sist hon. Precis som hos hästar är det alltid fördelaktigt att stiga i rangen därför är rangen inte något som ska vara de första halv året och sluta när dragandet i kopplet upphört. Nej, utan det ska genomsyra allt ditt umgänge med hunden. :)
 
Börja tolka efter så du slipper gå... :smirk:
Nä, jag vet faktiskt inte, min labbe har dragit i fyra år (vi hade han inte som valp) och jag har prövat det mesta...och gett upp ärligt talat. Med helstryp och det tjockaste läderkopplet får jag stopp på honom. Hoppas att du har en lättare hund och att du får ordning på problemet, tipsa gärna om hur du gjorde!
 
Då borde 90% av alla hundar ha skador i nack kotorna och diskbråck...
/absolut
 
Sätt på hunden en kedja och sen säger du ifrån en gång för alla. Bättre säga till ordentligt en gång istället för många små. Kan ta liknelsen med skydds hundar, en tränar med att "slå" hunden när den biter i ärmen. Första gångerna YTTERST försiktigt samtidigt som man berömmer, sen stegras det försiktigt. Man för då en hund som tål att den får några smällar och ändå håller kvar "boven".
OBS Menar inte att man brukar våld på hundarna!)
Lite samma sak när man går och små rycker i kopplet, hunden vänjer sig.
Vill eller kan man inte dra till i kedjan kan det ibland fungera med en flugsmälla. Med den kan man dra till relativt rejält utan att skada hunden. Sen det viktigaste, gå inte längra med hunden i koppel än att du klarar att vara konsekvent. En bra grej är att lära in ett "gå o kissa" kommando, endast då och ALDRIG annars ska hunden vika från dina ben. Hunden ska ha koll på dig, inte du på hunden. Använd rösten samtigt som du korrigerar, inte massa ord men låt hotfull.
/absolut
 
Nja, de hundägare som har lydnad på sina hundar har troligen friska hundar vad gäller nack/ryggkotor.

De övriga hundägarna som gör som du bör kanske kolla upp sina hundar regelbundet. En nacke är mkt känslig för ryck och slit. Många hundar går med dessa besvär utan att ägarna märket något.
 
Ingen direkt jakthund men en hund av spetstyp som är väldigt självständig och inte har så stort behov av stöd från föraren.
I sitt ursprungliga syfte van att klara sig själv och vakta sin flock.
Någon användare här klagar på mitt råd att ge ett kraftigt ryck i kopplet, observera att jag skrev i mitt första inlägg att man ska använda helstryp detta just för att undvika skador på hunden. Med ett stryphalsband blir det just en strypeffekt inte så mycket ett ryck i hela hunden använder du däremot ett stumt koppel då kan du skada hundens skelett. Detta kan du kolla runt ditt eget ben tex.
Skulle hundar skadas av ett ryck i kopplet vore samtliga hundar som tränats av Brukshundklubben i farozonen för skador.
Mitt råd till dig är att ta hunden till Brukshundklubben och få hjälp av kunniga instruktörer för lapphunden är ingen lätt hund och kan med stigande ålder lätt försöka ta kommandot i familjen trots sitt gulliga utseende.
 
Någon användare här klagar på mitt råd att ge ett kraftigt ryck i kopplet, observera att jag skrev i mitt första inlägg att man ska använda helstryp detta just för att undvika skador på hunden. Med ett stryphalsband blir det just en strypeffekt inte så mycket ett ryck i hela hunden använder du däremot ett stumt koppel då kan du skada hundens skelett. Detta kan du kolla runt ditt eget ben tex.
Skulle hundar skadas av ett ryck i kopplet vore samtliga hundar som tränats av Brukshundklubben i farozonen för skador.
Mitt råd till dig är att ta hunden till Brukshundklubben och få hjälp av kunniga instruktörer

Någon är jag! Oavsett om du har helstryp eller vanligt halsband utan hel/halvstryp blir effekten densamma. Ju tjockare halsband desto "mildare" blir rycket.

Om man testar detta mot sitt eget ben så känner man snart vilket som är bekvämast, nämligen vanligt halsband och inte stryphalsband.

Jag tränar på brukshundsklubben och har aldrig ryckt min hund i halsbandet. Trots detta är hon extremt lydig och har aldrig dragit i kopplet (när hon hu använder ett = mkt sällan)

Om du nu menar på att brukshundsklubben använder sig av denna metod att rycka hunden i stryp varje gång och att dessa hundar måste ligga i farozonen för nackskador så ska du väl inte rekommendera detta till någon! :crazy: :confused: Hur tänkter du?
 
Kraftiga ryck i kopplet kan faktiskt ge rejäla skador i nacke och rygg. Det fungerar efter samm princip som ryck med halti, men haltin kan orsaka ännu större skador på grund av att huvudet också påverkas vid ryck.

Det är därför man inte rekommenderar ryck i kopplet längre, men även jag har dragit till rejält i kopplet på mina hundar. Det är dock en viss skillnad på att rycka och dra, men inget är egentligen något att rekommendera.
 

Liknande trådar

Övr. Hund Jag är på jakt efter en ny soffa och funderar på vad som håller sig snyggt bäst när man har hund. Vi har en Malinois och en pudel. Jag...
Svar
2
· Visningar
311
Senast: alex.ha
·
Övr. Hund Jag är ganska ny på det här med aktiveringsleksaker, men funderar på att införskaffa några stycken lite "bättre". Hur vet jag vilka som...
Svar
9
· Visningar
694
Senast: MML
·
Övr. Hund Ja, jag får tyvärr inse att jag (hittills) lyckats med konsten att misslyckas med allt jag föresatt mig att lyckas med när jag skaffade...
Svar
9
· Visningar
1 620
Senast: Rugge
·
Övr. Hund Jag har en cockerspaniel hane som är 2 år. Jag köpte honom när han var 5 månader och då var han inte socialiserad alls. Han har från...
2
Svar
26
· Visningar
2 003
Senast: MML
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Autistisk bror
  • Vad gör vi? Del CCVII
  • Valet i USA

Hund, Katt, Andra Djur

  • Annonsera mera hundar 2
  • Akvarietråden V
  • Utreda för allergi eller inte

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp