A
Anna Hoglund
Vi funderar på att till hösten introducera slowfeeading näten till hästarna samt att gå över till hösilage. Pga förvaring men även för att det verkar vara det enda grovfodret som är värt sina pengar (dvs bra värden)
Minsta balarna vi får tag på är 150 kg.
Vi har 3 hästar. Dvs det blir lite på håret att hinna förbruka allt innan de börjar bli dåliga....
Hur gör ni med få hästar och hösilage på våren/hösten när det annars går mindre grovfoder?
Så fort det börjar komma lite grönt ute så brukar våra hästar minska markant sin förbrukning, imellan åt välja helt bort grovfodret utomhus.
Problemet är alltså att jag misstänker att på våren/hösten så kommer jag ha väldigt stort svinn på grovfodret vid hösilage. Hur löser man det för att inte förlora så mycket pengar?
Om man skulle ta torr hö, småbalar under vissa perioder...hur länge rekomenderar man invänjning på silage sen? Oberoende hur jag gör så känns det som om det kommer bli svinn?
Vad skulle ni göra?? Hjälp emottages med stor tacksamhet asap.
Behöver snart börja boka in mitt grovfoder...
Minsta balarna vi får tag på är 150 kg.
Vi har 3 hästar. Dvs det blir lite på håret att hinna förbruka allt innan de börjar bli dåliga....
Hur gör ni med få hästar och hösilage på våren/hösten när det annars går mindre grovfoder?
Så fort det börjar komma lite grönt ute så brukar våra hästar minska markant sin förbrukning, imellan åt välja helt bort grovfodret utomhus.
Problemet är alltså att jag misstänker att på våren/hösten så kommer jag ha väldigt stort svinn på grovfodret vid hösilage. Hur löser man det för att inte förlora så mycket pengar?
Om man skulle ta torr hö, småbalar under vissa perioder...hur länge rekomenderar man invänjning på silage sen? Oberoende hur jag gör så känns det som om det kommer bli svinn?
Vad skulle ni göra?? Hjälp emottages med stor tacksamhet asap.
Behöver snart börja boka in mitt grovfoder...