Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tror du kan sälja ändå om det bara är lite men jag har gjort det enkelt för mig när jag smörjer kalkben. Jag tar ett stort plant plastlock och häller matolja på det. Sedan är det bara att lägga handen i oljan och kladda in benen på hönsen när de sitter på pinnen på kvällen. Ett 20 tal höns tar 5 -10 minuter inkl. att jaga de icke tama som flyttar på sig.Problemet är att det är ganska många, runt femton stycken, och det blir mycket arbetet. Vi slutar helt med höns men kommer kanske köpa in renrasiga av någon lantras senare.
Då gör jag ett försök med att olja in benenJag tror du kan sälja ändå om det bara är lite men jag har gjort det enkelt för mig när jag smörjer kalkben. Jag tar ett stort plant plastlock och häller matolja på det. Sedan är det bara att lägga handen i oljan och kladda in benen på hönsen när de sitter på pinnen på kvällen. Ett 20 tal höns tar 5 -10 minuter inkl. att jaga de icke tama som flyttar på sig.
Hel alternativt lätt krossad havre och hel vete är en bra bas, sen behövs det ett proteintillskott som kan vara allt möjligt som sojamjöl, ärtor, rapsmjöl, matavfall osv. samt snäckskal. Det finns en kort skrift om foder till höns här.Om man, istället för att köpa pelleterat foder, vill blanda eget.. Vad ska man ha i då?
Det kanske tar lite längre tid än att göra som man "ska" med allt skrubbande osv. Arbetsinsatsen är dock mycket mindre.Då gör jag ett försök med att olja in benen
Tack för länkenHel alternativt lätt krossad havre och hel vete är en bra bas, sen behövs det ett proteintillskott som kan vara allt möjligt som sojamjöl, ärtor, rapsmjöl, matavfall osv. samt snäckskal. Det finns en kort skrift om foder till höns här.
Men går de fritt ute räcker det med med endast lite hel säd, resten hittar de själv
Jag tror att råden är för hönor i produktion så hobbyhöns är inte lika krävande om man inte behöver maximal äggproduktion, och särskilt inte på vintern när de inte alls lägger ägg. Men det står ganska bra förklarat om olika fodermedel tycker jagTack för länken
Jag försökte googla, men fick bara upp blandningar med 10-tal ingredienser det ena mer exotiskt än det andra
Köpte hel vete, hel korn, hel havre och krossad majs igår efter tips från en bekant.
Jag köper foderärt på säck i foderbutiken, dock inte ekologisk.Och angående proteintillskott så är kokta bönor, linser och ärtor bra. Jag brukar köpa storförpackningar genom en inköpsförening som köper in ekologisk mat.
Jag köper foderärt på säck i foderbutiken, dock inte ekologisk.
Vad olika det kan vara. Mina älskar ärtorna och plockar vanligen i sig dem först. Har jag någon som börjar tappa i vikt så jag vill tillskotts fodra den ltie för hand så provar jag vanligen med ärtor först eftersom det går fort att äta och de som sagt ofta är mycket förtjusta i dem.[...] och för det andra sorterade dom bort ärtorna. Uppblötta, kokta ärtor är mycket lättare för deras magar att tillgodogöra sig och dessutom tycker dom det är kalasgott.
Min granne sköter tuppslakten och får även kropparna efteråt så får jag de råa skroven i retur till hundarna.Hittade just till den här djur-fliken. Roligt med en hönstråd! Vi har sex hedemorahönor och fem kycklingar som är fyra veckor gamla. Jag skulle tippa på att tre är tuppar och två är hönor men det lär väl visa sig snart. Det ser ju i alla fall ut som att flocken kommer att få en tupp nu och jag vet inte riktigt vad jag tänker om det. Den första tuppen vi sparade blev elak på hönorna så vi tog bort den, och i kullen efter sparade vi en snäll tupp som jag plötsligt hittade död en morgon under sittpinnen. Så hönorna har klarat sig själva i snart två år och det har fungerat toppen. Hittills tycker jag att tupparna mest varit till besvär men kanske har vi turen nu att få en som både är snäll och håller sig vid liv. Väldigt tråkigt med slakten av de andra vi inte kan spara dock. Vet inte hur jag ska lösa det för jag klarar inte av att sköta det själv mer.
Min granne sköter tuppslakten och får även kropparna efteråt så får jag de råa skroven i retur till hundarna.
Jag har väldigt snälla och vackra tuppar och det skär i hjärtat varje gång jag måste ta bort någon ur flocken. Jag hade en tupp som attackerade folk, men när räven kom så smet han och gömde sig den lymmeln så fem av mina hönor hamnade på rävens bord.
Nu har jag förbättrat nätet runt tomten men de kommer ändå inte att få gå ut om jag inte är hemma eller hundarna inte är ute för nu börjar åkern växa upp igen och jag har sett spår av aktivitet utanför stängslet.
Oj, jag trodde de dog av attacken när rovfåglarna tar dem. Otroligt att hon klarade sig så bra. Grannkatten har lyckats ta en tupp för många år sedan och förra året tog han en av mina ruvhöns.Jag skulle också vilja ha en sådan granne! Jag får annonsera och höra om det är någon som vill slakta. Bättre kött än så är ju svårt att få tag i så kanske någon nappar. Å fy vad tråkigt med räven. Här har vi haft besök av höken tre gånger, men det har gått relativt bra alla gångerna. Den värsta gången såg jag från fönstret att höken satt över en höna, och när jag sprang ut lyfte den med henne men tappade henne över ett uthus så att hon dunsade ner på taket och sedan i marken. Hon hade ett skadat öga men var i övrigt ok. Hennes pupill har lite annan form nu men hon fungerar bra trots det. Mer tur än så kan man väl knappt ha. Sedan dess får de inte gå lösa på gården själva...
Skulle också vilja att mina hundar vaktade över hönsen! Tyvärr tror jag det är större chans att terriern gör mer skada än nytta som hönsvaktare.