Sv: Hjälp oss att renovera köket!
Vad jag har förstått är det tydligen syra som ger värsta fläckarna på just marmor (inte läge att baka med en smet med äpplen om man nu tänkt sig det). Det finns väl dock impregnering att tillgå men jag tycker det är smartare att välja en annan stensort (granit) om man vill ha stenskiva.
I vårt nu utrivna kök hade vi ett bakbord, d.v.s. en lång låda med 3 kanter som man drog ut och bakade i. Kanske man kan lägga en tunn marmorskiva i en sådan? Vet också de som har haft baklådan på "högkant", som en passbit när den inte används.
Ja, min man vill ha en marmorskiva att baka på. Även han är traumatiserad med för mycket sten i köket som barn, så jag vet inte om han tänker sig en bakskiva av marmor som man plockar fram vid behov? Blir inte det jättejobbigt?
Det där med fläckarna kan jag tyvärr inte svara på, på grund av mitt ringa intresse för sådana frågor i tidig ålder. Om jag kommer ihåg det kan jag fråga mina föräldrar.
Men när du säger det känns det ju som att tex rödvin och kaffe med mjölk borde ge fläckar. Och blodfläckar, när barnen ännu en gång råkar slå sönder ett glas och skär sig. En del människor har ju soffbord med marmorskiva, det borde ju också bli fläckigt? (Och det skulle störa mig ännu mer än fläckar på arbetsskivorna i köket.)
Vad jag har förstått är det tydligen syra som ger värsta fläckarna på just marmor (inte läge att baka med en smet med äpplen om man nu tänkt sig det). Det finns väl dock impregnering att tillgå men jag tycker det är smartare att välja en annan stensort (granit) om man vill ha stenskiva.
I vårt nu utrivna kök hade vi ett bakbord, d.v.s. en lång låda med 3 kanter som man drog ut och bakade i. Kanske man kan lägga en tunn marmorskiva i en sådan? Vet också de som har haft baklådan på "högkant", som en passbit när den inte används.