- Svar: 9
- Visningar: 1 587
En hästföretagare hamnade på Råd och Röns svarta lista efter att ha sålt en häst som blev halt. Hästföretagaren menar att svartlistningen helt saknar grund.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tänker du på förmedlaren i Västernorrland? Det är nog olika hästar för i denna artikel står ju försäljaren som ”han” och den travare som tjejen i västernorrland sålde vidare för 49 000 hade hon ju köpt av tidigare ägare.Var det den hästen som såldes som sällskapshäst och sen såldes vidare som lovande i hopp, dressyr och fälttävlan?
Ah, ja då blandade jag nog ihop fallenTänker du på förmedlaren i Västernorrland? Det är nog olika hästar för i denna artikel står ju försäljaren som ”han” och den travare som tjejen i västernorrland sålde vidare för 49 000 hade hon ju köpt av tidigare ägare.
Sannolikt en konsument som köpte, och av företag. Då finns nästan ingen undersökningsplikt, och om sen felet visade sig inom 6 mån efter köpet så måste ju säljaren bevisa att det inte fanns vid köp för att vinna det hela...Känns som det finns mer till den storyn än dt som framgår. Hur kan ARN stödja en köpare som inte besiktigat? Köparens undersökningsplikt då?
Behöver inte kontakta utan bara att gå in på svensk travsports hemsida och söka hästen så finns alla uppgifter där om tidigare/nuvarande tränare och ägare.Köper man en travare från en hästhandlare är det ju enkelt att innan köpet kontakta STC och få kontaktuppgifter till tidigare ägare för att få sjukhistorik m.m. då hästhandlare ju är ökända för att undanhålla relevant sjukhistorik och dylikt...