Mina vinvärsbuskar uppskattade visst ett lass maskbearbetad gödsel i våras, för plötsligt är det mängder med vinbär på våra små buskar, som tidigare år bara lämnat några enstaka bär...
Så nu tänker bukes-ohusligaste husmor göra egen vinbärssaft för första gången i sitt liv!
Har bara två korta frågor egentligen
- hur vet man när vinbären är mogna att plockas för att göras saft av? Gäller både svarta och röda.
- blir det gott om man blandar svarta och röda vinbär i samma saft? Det är väl ungefär 3-4 ggr så mkt röda som svarta och de svarta är inte tillräckligt många för att det ska kännas lönt att göra en egen saftsats på dem...
Tacksam för svar!
(nu går jag och sätter min första flädersaft också! )
Så nu tänker bukes-ohusligaste husmor göra egen vinbärssaft för första gången i sitt liv!
Har bara två korta frågor egentligen
- hur vet man när vinbären är mogna att plockas för att göras saft av? Gäller både svarta och röda.
- blir det gott om man blandar svarta och röda vinbär i samma saft? Det är väl ungefär 3-4 ggr så mkt röda som svarta och de svarta är inte tillräckligt många för att det ska kännas lönt att göra en egen saftsats på dem...
Tacksam för svar!
(nu går jag och sätter min första flädersaft också! )