Casteloro
Trådstartare
När jag var liten gjorde min mamma ofta den här desserten, tycker den är så god och kan anpassas efter flera personer beroende på smak och tycke. Planerar en variant för oss vuxna och en lite enklare åt barnen som kommer att vara med. Jag behöver dock hjälp med vilka smakkombinationer som kan passa ihop.
Min väninna vill ha något med chokladsmaker och därför funderar jag på att ha en botten med mörk choklad, tänker antingen en brownie eller skulle det passa bättre med en vanlig sockerkaksbotten med chokladsmak? Funkar en kladdkakebotten?
Men sen är ju frågan, vilken smak ska glassen ha? Utanpå är ju ett marängtäcke gratinerat i ugn eller med gasbrännare, så den är ganska söt - och chokladen i botten gör ju sitt. I brownien är det ju hasselnötter, så det är ngt att tänka på. Man kan ju ha sylt, göra någon kräm med vit choklad eller tex Baileys och sedan glass på det, men det känns kanske som att det blir kaka på kaka?
Ja, som ni märker brottas jag med många funderingar angående desserten.. Förrätt och huvudrätt är lite enklare tycker jag...
Min väninna vill ha något med chokladsmaker och därför funderar jag på att ha en botten med mörk choklad, tänker antingen en brownie eller skulle det passa bättre med en vanlig sockerkaksbotten med chokladsmak? Funkar en kladdkakebotten?
Men sen är ju frågan, vilken smak ska glassen ha? Utanpå är ju ett marängtäcke gratinerat i ugn eller med gasbrännare, så den är ganska söt - och chokladen i botten gör ju sitt. I brownien är det ju hasselnötter, så det är ngt att tänka på. Man kan ju ha sylt, göra någon kräm med vit choklad eller tex Baileys och sedan glass på det, men det känns kanske som att det blir kaka på kaka?
Ja, som ni märker brottas jag med många funderingar angående desserten.. Förrätt och huvudrätt är lite enklare tycker jag...