Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Instämmer, varken lingon, socker eller surdeg är speciellt konstigt utan fungerar konserverande, om man inte vågar äta det som ser fräscht ut, smakar ok och inte luktar illa undrar jag hur mänskligheten överlevt utan bäst före datum tidigare.
MEN DU FATTAR JU INTE!!!1!Instämmer, varken lingon, socker eller surdeg är speciellt konstigt utan fungerar konserverande, om man inte vågar äta det som ser fräscht ut, smakar ok och inte luktar illa undrar jag hur mänskligheten överlevt utan bäst före datum tidigare.
Då ska jag berätta om en händelse som min mormor råkade ut för när dom hade torpställe och nu snackar vi hembakat bröd och 1920-tal: När limpbaket var avklarat på hösten efter skörden så förvarades limporna nergrävda i spannmålsbingen. När morfar och min mamma skulle ösa upp spannmål och till kvarnen på försommaren så hittade dom en bortglömd limpa som legat nedgrävd i spannmålet från skörden i september till strax före midsommar och limpan var lika fin och mycket saftigare än dom andra och helt oskadad utan konserveringsmedel eller andra kemikalier.Ja, man undrar ju om de balsamerat brödet med tanke på hur länge det håller.
För att inte tala om vedeldning, både farfar och farmor samt morfar och mormor hade bara vedeldning och dom är döda allihop.MEN DU FATTAR JU INTE!!!1!
Varje generation av människan som käkat mat innan bäst före-datumets införande har ovillkorligen och utan undantag dött bort. Man måste våga se mönstet, annars är våra dagar räknade!
Hah! Herrejäklar! Bra gjort!Då ska jag berätta om en händelse som min mormor råkade ut för när dom hade torpställe och nu snackar vi hembakat bröd och 1920-tal: När limpbaket var avklarat på hösten efter skörden så förvarades limporna nergrävda i spannmålsbingen. När morfar och min mamma skulle ösa upp spannmål och till kvarnen på försommaren så hittade dom en bortglömd limpa som legat nedgrävd i spannmålet från skörden i september till strax före midsommar och limpan var lika fin och mycket saftigare än dom andra och helt oskadad utan konserveringsmedel eller andra kemikalier.
Ljust bröd funkar det inte med men mörkt bröd kan tydligen "konservera sig själv".
Bäst-före är en myt!
Jag kommer att dö!För att inte tala om vedeldning, både farfar och farmor samt morfar och mormor hade bara vedeldning och dom är döda allihop.
Då blir vi två som saligen går hädan för jag har dessutom passerat bäst-före, eldar med ved och läser aldrig bäst-före annat än på kul ibland, i torsdags hade jag 4 veckor för gammal grädde till pannkakssylten, fatta vilken smal lina jag balanserar på,,,,,,,Jag kommer att dö!
Jag både äter sånt som bäst före datumet har passerat och eldar med ved.
Blir jag odödlig om jag genast slutar upp med bägge sakerna?
Hm, vill jag veta var du befinner dig när du skriver det här? Är det väldigt varmt eller luftigt?Då blir vi två som saligen går hädan för jag har dessutom passerat bäst-före, eldar med ved och läser aldrig bäst-före annat än på kul ibland, i torsdags hade jag 4 veckor för gammal grädde till pannkakssylten, fatta vilken smal lina jag balanserar på,,,,,,,
Varmt, väääldigt varmt och svetten bara rinner.Hm, vill jag veta var du befinner dig när du skriver det här? Är det väldigt varmt eller luftigt?
Om inte annat hade jag börjat fundera på vad de stoppar i Lingongrova, ifall en sådan "färskvara" håller sig utan att mögla så pass länge... Jag hade inte varit bekväm med att äta det, men huruvida du bör göra det eller ej vill jag inte uttala mig om.
Man lär sig något nytt varje dag! Det verkar ju inte vara så illa med innehållet på Lingongrova, så det ligger säkert mycket i det du säger. Och så innehåller ju Lingongrova rätt mycket socker också, vilket tillsammans med andra ingredienser säkerligen också hjälper till att konservera lite.Min mamma la upp en bild på hembakt bröd som möglat vs köpt bröd som fortfarande var fint, med samma innebörd som du har ovan i sitt inlägg. Då svarade en att det bröd man köper är tillverkat under väldigt mycket mer sterila förhållanden, vilket gör att sådant bröd oöppnat ibland kan hålla sig mögelfritt. Mögel uppstår ju inte ur tomma intet
Ja just bröd känns ju rätt safe för det mesta. Däremot bakverk och sånt känns lite.. skumtMan lär sig något nytt varje dag! Det verkar ju inte vara så illa med innehållet på Lingongrova, så det ligger säkert mycket i det du säger. Och så innehåller ju Lingongrova rätt mycket socker också, vilket tillsammans med andra ingredienser säkerligen också hjälper till att konservera lite.
Typ mer socker i bakverk än bröd.Ja just bröd känns ju rätt safe för det mesta. Däremot bakverk och sånt känns lite.. skumt
Jag syftar nog i huvudsak på smakämnenaTyp mer socker i bakverk än bröd.
Det var väl ett äkta surdegsbröd på råg?Då ska jag berätta om en händelse som min mormor råkade ut för när dom hade torpställe och nu snackar vi hembakat bröd och 1920-tal: När limpbaket var avklarat på hösten efter skörden så förvarades limporna nergrävda i spannmålsbingen. När morfar och min mamma skulle ösa upp spannmål och till kvarnen på försommaren så hittade dom en bortglömd limpa som legat nedgrävd i spannmålet från skörden i september till strax före midsommar och limpan var lika fin och mycket saftigare än dom andra och helt oskadad utan konserveringsmedel eller andra kemikalier.
Ljust bröd funkar det inte med men mörkt bröd kan tydligen "konservera sig själv".
Bäst-före är en myt!