Dressyrtjejen_97
Trådstartare
Skulle precis göra en nattmacka, när jag hittade ett oöppnad påse bröd (Lingongrova) längst in i skafferiet. Tänkte inte mer på det, utan tog ut 2 skivor och skulle börja bre. Inga konstigheter. Så råkade jag läsa på bäst-före-lappen. Bakdag: 29-03-17 - Bäst före: 05-04-17.
Men: Påsen var som sagt oöppnad och låg längst bak i skafferiet (mörkt och ca. 19.C). Det ser inte och luktar inte konstigt på något sätt. Inte angripet av skadedjur. Möjligen är det lite hårdare precis sista millimeterna ut i "kanterna", men annars känns det helt okej.
Vågar man äta det, fast det gick ut för snart 3 månader sedan? Eller dör man då?
Känns ju lite synd och o-miljövänligt att slänga bröd som kanske går att äta, särskilt när det är ett helt oöppnat paket liksom, men samtidigt vill man ju inte hamna i en trälåda hädanefter pga. snålhet....
Men: Påsen var som sagt oöppnad och låg längst bak i skafferiet (mörkt och ca. 19.C). Det ser inte och luktar inte konstigt på något sätt. Inte angripet av skadedjur. Möjligen är det lite hårdare precis sista millimeterna ut i "kanterna", men annars känns det helt okej.
Vågar man äta det, fast det gick ut för snart 3 månader sedan? Eller dör man då?
Känns ju lite synd och o-miljövänligt att slänga bröd som kanske går att äta, särskilt när det är ett helt oöppnat paket liksom, men samtidigt vill man ju inte hamna i en trälåda hädanefter pga. snålhet....