Den sorgliga tråden "Har ni varit med om detta??" har blivit väldigt lång och jag har en känsla av att en del som skulle kunna ha nytta av funderingarna om råmjölk missar de intressanta upplysningarna om råmjölk pga titeln. Alltså, ni som är intresserade läs den tråden!
Sedan har jag en fundering om frys- och upptiningsteknik för råmjölk. Skulle inte istärningspåsar kunna funka utmärkt? En sådan påse, med den stora ytan i förhållande till volymen, lagd i lagom varmt vattenbad borde kunna tinas/värmas snabbt utan risk för att det blir för varmt. Förmodligen får man fylla på lite varmt vatten i vattenbadet allteftersom mjölken kyler vätskan (om man inte har ett stort vattenbad), men det borde vara lätt att ha koll på temperaturen. När mjölken är lagom varm är det bara att klippa av ett hörn och fylla direkt i flaskan.
Det går förmodligen åt flera påsar per mål men de är ju inte dyra, tar inte stor plats i frysen och kanske tom kan fungera som bra "doseringsmått". Antar att det dessutom är en fördel i en pressad situation om man slipper diska/koka mer än napp och flaska.
Sedan har jag en fundering om frys- och upptiningsteknik för råmjölk. Skulle inte istärningspåsar kunna funka utmärkt? En sådan påse, med den stora ytan i förhållande till volymen, lagd i lagom varmt vattenbad borde kunna tinas/värmas snabbt utan risk för att det blir för varmt. Förmodligen får man fylla på lite varmt vatten i vattenbadet allteftersom mjölken kyler vätskan (om man inte har ett stort vattenbad), men det borde vara lätt att ha koll på temperaturen. När mjölken är lagom varm är det bara att klippa av ett hörn och fylla direkt i flaskan.
Det går förmodligen åt flera påsar per mål men de är ju inte dyra, tar inte stor plats i frysen och kanske tom kan fungera som bra "doseringsmått". Antar att det dessutom är en fördel i en pressad situation om man slipper diska/koka mer än napp och flaska.