Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det har tidigare funkat för mig. Sedan fick jag gå upp till dubbel portion (kontorsjobb). När jag var uppe i tredubbelportion och fortfarande hungrig vid 9-tiden igen, gav jag upp.
Ja kokning gör det lättsmält för tarmen. Men om man håller sig mätt längre vete fan.Har lite av samma upplevelse: gröt (havregryn eller annat gryn och vatten) blir jag snabbt hungrig av igen.
Det märkliga är att müsli (hemlagad med råa gryner, lite russin, lite hackad mandel) med fil håller jag mig mätt på betydligt längre.
Det borde ju vara ungefär likadant eftersom det handlar om gryn och vätska i bägge fallen.
Kan kokningen av gröten göra den lättsmält kanske?
Annars håller jag mig mätt rätt länge på müsli, kokt ägg, två smörgåsar (oftast ost, prickig korv eller skinka på bregott), och en kopp te. Utan te=ingen frukost.
Varför inte bara laga en extra portion av middagen och värma på morgonen? Det gör jag om jag vet att det kommer bli långt mellan frukost och lunch.
Jag har alltid varit beroende av att få i mig en riktigt rejäl frukost. Som standard i alla år har jag kört på någon musli (nyckelhålsmärkt) och yoghurt/fil/mjölk, men trots en rejäl laddning (lagom kraftfodergiva till häst) så kommer hungern smygande ganska tidigt innan lunch.
Sen hittade jag det fantastiska receptet på frukostpannkakor. Det var 2 ägg, 2 msk keso, ½ dl havregryn, ½ dl valfri mjölk och lite vanilj. Detta blev till 2 pannkakor som jag toppade med blåbär och det gav en mättnad som höll länge. Fantastiskt gott var det också.
Tyvärr tar det lite för lång tid att göra pannkakor på morgonen innan jobbet. Utfodringen av mig själv behöver gå i rödaste rappet. Muslin var ju en snabb lösning men jag vill helst inte mumsa på så mycket spannmål och jag vill gärna ha en bättre mättnadskänsla som håller.
Ä det någon som har något bra förslag på alternativ frukost som uppfyller kriterierna? Att förbereda på kvällen är ju en variant, men då måste jag få det gjort också och det är inte helt säkert jag kommer till skott med det.
Det låter nästan som att du får stiga ur sängen ett par minuter extra om du knappt har tid att vispa ihop en smet för att steka till pannkakor
Jag kan äta gröt till middag, det är inga som helst problem och ganska gott, med russin och honung. Äter man sent hinner man somna innan man blir hungrig (men känns lite oansvarigt att ha som middag nu när jag har barn. Även om vi äter äggmacka ibland.)Jag älskar som sagt gröt, men vet att en del har svårt att stå sig på det. Då kan det vara bra att få till en bättre balans mellan makronutrienterna i måltiden.
Antar att ts menar att det blir för ensidigt att äta sig mätt på enbart spannmål.
Grötkastruller är ett minne blott sedan 80-talet, då mikrovågsugnen gjorde dem obsoleta.@Jeffery Havregrynsgröt är jag mätt på i en halvtimme. Det är liksom det absolut sämsta jag kan äta på morgonen. Det gäller för övrigt all gröt. Jag blir hungrig av det. Det tar dessutom alldeles för lång tid att göra och grötkastruller är ett skit att diska. Jag har hittills aldrig ätit en gröt som mättar bra.
Alla dom där ingredienserna står sig minst en vecka i kylen, gör veckans sats på söndagskvällen och fyll i en stor petflaska och in i kylen. Lätt att hälla ur och skruvkorken gör ju att det håller sig fräscht länge. Vanlig standardmjölk står sig garanterat 3 veckor efter "bäst-före" om korken har varit åtskruvad, det är testat.Sen hittade jag det fantastiska receptet på frukostpannkakor. Det var 2 ägg, 2 msk keso, ½ dl havregryn, ½ dl valfri mjölk och lite vanilj. Detta blev till 2 pannkakor som jag toppade med blåbär och det gav en mättnad som höll länge. Fantastiskt gott var det också.
Kokta ägg kan jag ju ha på mackan om jag kokat en laddning i förväg, men då står jag väl och svär över svårskalade ägg på morgonen. Alla ägg blir ju inte medgörliga av att bli spolade med kallvatten innan man skalar dem. På morgonen tar ägg för lång tid och någon äggkokare har jag inte. Jag kommer inte köpa någon heller för jag får verkligen inte plats med en grej till i min överfulla kokvrå.
.
Jag har samma problem med havregrynsgröt, blir hungrig efter bara någon timme. Det jag tycker fungerar bäst är att äta "flera olika" saker till frukost. T.ex. en macka och lite yoghurt står jag mig mycket längre på än två mackor. Jag kan inte äta ägg på morgonen så har lite svårt med variationen. Dock är chiapudding eller smoothie en favorit och går väldigt snabbt. Även om jag just nu oftast äter havregrynsgröt då det går snabbt och jag har möjlighet att äta mellanmål på förmiddagen.Jag har p.g.a. ovan nämnda tidsbrist i princip slutat laga mat så det finns oftast inga rester att värma. Annars är middagsrester nästa dags lunch. Bortsett från det så skulle jag inte palla att käka makaroner, broccoli och sojabiffar på morgonen eller ens något som liknar middag.