M
Mayara
Halloj!
Går i funderingar på att ta hösilage istf hö av vår vall i år. Har hästar med dammkänslighet och en gammal häst som inte vill äta höet. Dessutom är det ju bra att öka ättiden för hästen så att magen hålls gång och de har lite att pyssla med under längre tid när de får sin giva.
Nu undrar jag hur länge höet ska torka ungefär innan man balar det till hösilage.
Ungefär vad är kostnaden för plast och arbete per bal? Gräset slår vi från egen vall.
Vad väger en stor rullbal ungefär? Hur lång är hållbarheten på öppnad bal?
Annat man behöver tänka på vid produktionen eller andra tips vid hantering osv?
Behöver man vaccinera mot botulism?
MVH Mayara
Går i funderingar på att ta hösilage istf hö av vår vall i år. Har hästar med dammkänslighet och en gammal häst som inte vill äta höet. Dessutom är det ju bra att öka ättiden för hästen så att magen hålls gång och de har lite att pyssla med under längre tid när de får sin giva.
Nu undrar jag hur länge höet ska torka ungefär innan man balar det till hösilage.
Ungefär vad är kostnaden för plast och arbete per bal? Gräset slår vi från egen vall.
Vad väger en stor rullbal ungefär? Hur lång är hållbarheten på öppnad bal?
Annat man behöver tänka på vid produktionen eller andra tips vid hantering osv?
Behöver man vaccinera mot botulism?
MVH Mayara