Förslag på fyllning till tårta

miniea

Trådstartare
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)

Blanda mosade (och avvattnade) jordgubbar med grädde och ett lager skivade jordgubbar på det ena sockerkakslagret och citronkräm (gärna lemoncurd) på den andra. Grädde och ett berg med jordgubbar utanpå. En sådan tårta har jag gjort flera gånger och det är banne mig det godaste som i tårtväg som jag har ätit.
 
Lite annorlunda men ganska omtyckt är följande, Banan & Mocca tårta :)

Jag brukar mosa bananer, blanda grädde med snabbkaffe, dekorera med choklad. :) Även min 11åriga dotter älskar den! Vi brukar fuska och använda färdiga chokladtårtebottnar.

Fast oftast när jag gör den så brukar jag kompletter med en traditionell jordgubbstårta med hemmagjord vaniljkräm.

Mitt bästa tips för alla tårtor är att göra dem dagen innan - så att de får "stå till sig" och bottnarna inte är så torra. Dekorerar gör man såklart samma dag.


Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)

Det går att curd på apelsin. Det är så gott :love:

Hallon är ju både sött och syrligt... Mamma brukar göra en "smörkräm" med hälften smör och hälften färskost, det blir rätt fräscht. En sån med hallon och citron. Det vore något!
 
Den tårta jag gör oftast har bara jordgubbar mellan två lager.

Är de färska mosar jag dem och är de frysta ringlar jag den avrunna saften över bottnarna innan jag lägger på de mosade bären.

jag ringlar gärna lite ananasjuice över bottnarna annars - för att få dem saftiga. Låter gärna tårtan stå över natten och safta till sig innan jag dekorerar med grädde.
 
Tack för alla tips! :) Just nu lutar det åt någonting liknande det som @Philosophia tipsade om, d.v.s. ett lager med citronkräm och ett med jordgubbsröra. Men jag har ju tid på mig ännu att fundera.
 
Mosad banan blandad med tjock vaniljkräm och mosade jordgubbar. Blir alltid perfekt! Jordgubbarna på första kakbottnen, och banankrämen på den andra.
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)

Om du har facebook så finns det en grupp som heter Tårtgruppen. Där kan man få massor med bra tips :)! En fyllning som låter god, tycker jag, är glasskräm, dvs lika delar marsankräm och vispad grädde. Ska visst smaka precis som vaniljglass, därav namnet. Det passar säkert kanonbra i en jordgubbstårta. Ett annat bra tips jag hittat där är att tillsätta 2 tsk marsanpulver (plus ev. socker) till mosade jordgubbar (200 g). Då blir de mindre "blöta".
 
Tack för alla tips! :) Just nu lutar det åt någonting liknande det som @Philosophia tipsade om, d.v.s. ett lager med citronkräm och ett med jordgubbsröra. Men jag har ju tid på mig ännu att fundera.

Det är fantastisk gott att blanda lemoncurd med färskost, typ Philadelphia. Sen så vore ett lager med vaniljkräm med lite citronsmak, tex rivet citronskal i helt perfekt!
 
Jag gjorde för någon månad sen en tårta där jag hade hemgjord rabarbersylt/marmelad & hemgjord vaniljkräm som fyllning.
Grädde och jordgubbar på.
Blev väldigt populärt hos mina barn & även folket som fick tårtan tyckte den var god.
 
Jag gillar att göra det enkelt för mig och tar bär (vilka man nu känner för) och en skvätt vispgrädde och en liten gnutta socker. Ner i en bunke, i med elvispen så det blir en typ kräm/gröt (dela jordgubbar i 1/4 innan) och sedan bara slabba på tårtbottnarna. Precis som @tanten skriver så blir det bäst om de görs dagen innan och får stå plastade i kylen för att gotta till sig. Enkelt, gott och barnvänligt
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)
Mosad banan och chokladmousse. :)
 
@miniea Till midsommar gjorde jag en mkt uppskattad jordgubbatårta. Jag hade gjort rabarber och jordgubbssylt som jag hade på ett lager och vaniljkräm. Enkelt att bara värma lite jordgubbar och rabarber med lite socker i en kastrull så har du kompott du kan använda! Kan nog även passa till lite friskare citronsmak. Kanske vaniljkräm med lite citronskal i?

Ååhh det är ju såå kul att göra tårtor :D
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)

Smetana (finns i laktosdisken) ihop med äkta vaniljpulver blir UNDERBART! :love: Bakade en tårta som varvades såhär:

Botten
Hallonsylt (snåla inte :p) + lite smetanablandning
Botten
Smetanablandningen (Går åt 2 burkar och ganska mycket vanilj)
Botten
Massor av grädde för höjd och sen dekoration!

Den var mycket mycket uppskattad! :D
 
Jag har tänkt baka en tårta till en fest om ett par veckor, men kommer inte på någon lämplig fyllning till den. Det kommer att bli sockerkaksbottnar med grädde på utsidan, och tårtan kommer antagligen att dekoreras med jordgubbar. Har funderat på att ha någon form av citronkräm som fyllning, men räcker det med bara den eller blir det godare med två olika fyllningar? :d Det får absolut inte bli för sött så dumlefluff ock liknande jättesöta fyllningar går bort. Fyllningen ska heller inte innehålla gelatin. Finns här någon mera van tårtbakare än jag som kan ge förslag på fyllningar, antingen sådana som passar med citronkräm eller andra som är goda och friska i smaken? :)

Har inte läst igenom tråden så är möjligt att du redan fått detta svar men tänker genast på att du kan göra lemoncurd och fylla tårtan med.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈
  • Avels fråga
  • Uppdateringstråd 30

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp