C
Cim
Har nu läst några intressanta inlägg om att använda vanlig bakjäst istället för den dyrare foderjästen och få ett likvärdigt resultat.
Det skiljer mycket på hur mycket bakjäst som ges, från ett paket till 1/6 paket/dag. Hur mycket foderjäst motsvarar ett paket färsk bakjäst?
Funderar också över resonemanget om att bakjäst skapar gaskolik.
Mina funderingar: Kan man ersätta den färska bakjästen med den torkade varianten (som dock är dyrare)? (Enklare att förvara och hantera.)Motsvarar mängden torkad bakjäst mängden foderjäst? (Då borde torkad bakjäst bli fruktansvärt dyrt...)
Kan det vara så att den sura magmiljön avdödar jästsvamparna och hindrar den från att jäsa?
Den torkade bakjästen ska enligt paketet lösas i 45 gradig vätska för att fungera = kan ej jäsa i magen?
Vad tror ni om mitt resonemang?
Har iofs köpt stor säck foderjäst för 280:- så det blev inte så jättedyrt... Den bör väl räcka ett tag, hade tänkt ge 1 dl/dag.
(Läste också att många blandar ut jästen i betfor. Det borde ju bli mäsk om det får stå ett tag... Lite lite socker, men men... )
Ber om ursäkt för att mitt inlägg blev en smula svamligt...
MVH Cim
Det skiljer mycket på hur mycket bakjäst som ges, från ett paket till 1/6 paket/dag. Hur mycket foderjäst motsvarar ett paket färsk bakjäst?
Funderar också över resonemanget om att bakjäst skapar gaskolik.
Mina funderingar: Kan man ersätta den färska bakjästen med den torkade varianten (som dock är dyrare)? (Enklare att förvara och hantera.)Motsvarar mängden torkad bakjäst mängden foderjäst? (Då borde torkad bakjäst bli fruktansvärt dyrt...)
Kan det vara så att den sura magmiljön avdödar jästsvamparna och hindrar den från att jäsa?
Den torkade bakjästen ska enligt paketet lösas i 45 gradig vätska för att fungera = kan ej jäsa i magen?
Vad tror ni om mitt resonemang?
Har iofs köpt stor säck foderjäst för 280:- så det blev inte så jättedyrt... Den bör väl räcka ett tag, hade tänkt ge 1 dl/dag.
(Läste också att många blandar ut jästen i betfor. Det borde ju bli mäsk om det får stå ett tag... Lite lite socker, men men... )
Ber om ursäkt för att mitt inlägg blev en smula svamligt...
MVH Cim