Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Oaxen ser ju galet fint ut - men de tycks inte ha nån vegetarisk rätt mitt i veckan....... Så synd!!
Behövde ni boka bord för Bistrot? I mailet jag fick från dem skrev de att jag ska tala om i förväg vilka rätter vi önskar oss i vegetarisk version, men det kanske inte behövs på Bistrot?OBS att det är Bistro Oaxen vi var på och som jag kan uttala mig om, själva Oaxen är mycket dyrare som jag har förstått det.
Behövde ni boka bord för Bistrot? I mailet jag fick från dem skrev de att jag ska tala om i förväg vilka rätter vi önskar oss i vegetarisk version, men det kanske inte behövs på Bistrot?
Tack!!! Det lät rätt bra ju, trots allt!Ok är proppmätt (!!!) och kom precis in genom dörren. Men låt mig recensera!
1. Läget. Det är lätt hyfsat lätt att ta sig hit. Spårvagnen går ut till Skansen, sen är det mkt nära att gå. Trevliga omgivningar med ett litet minus för utsikt delvis över parkering.
2. Maten. Gott! Riktgt gott! Kanske inte fantastiskt men ja GOTT! Jag åt rökta räkor till förrätt (tja det är ju alltid gott liksom), till huvudrätt rökt, grillad lammbog med morotschutney och getyogurt. Detta var riktigt gott! Till efterrätt rabarberkompott med riven kardemummakaka & färskostglass, också gott! Litet minus för att om man väljer samma rätt får man en gemensam tallrik att "lassa från". Jag hade nog föredragit servering på tallrik. Speciellt efterrätten blir rätt kladdigt att servera sig själv.
3. Servicen. Här finns nog lite att hämta. Visst servicepersonalen behöver ju inte bli typ polare med gästerna på ngt sätt, men det kändes lite ointresserat. Det blev fel med en av våra förrätter, vi påpekade det (trevligt) och fick in rätt förrätt efter det. Där hade man kanske förväntat sig en liten kort ursäkt eller typ "vi kompenserar med att bjuda på detta". Ngt litet bara liksom.
4. Priset. Vi betalade ca 1000 kr per person för mat och vin till maten, vilket känns ganska genomsnittligt för en bättre bistro.
Ok är proppmätt (!!!) och kom precis in genom dörren. Men låt mig recensera!
1. Läget. Det är lätt hyfsat lätt att ta sig hit. Spårvagnen går ut till Skansen, sen är det mkt nära att gå. Trevliga omgivningar med ett litet minus för utsikt delvis över parkering.
2. Maten. Gott! Riktgt gott! Kanske inte fantastiskt men ja GOTT! Jag åt rökta räkor till förrätt (tja det är ju alltid gott liksom), till huvudrätt rökt, grillad lammbog med morotschutney och getyogurt. Detta var riktigt gott! Till efterrätt rabarberkompott med riven kardemummakaka & färskostglass, också gott! Litet minus för att om man väljer samma rätt får man en gemensam tallrik att "lassa från". Jag hade nog föredragit servering på tallrik. Speciellt efterrätten blir rätt kladdigt att servera sig själv.
3. Servicen. Här finns nog lite att hämta. Visst servicepersonalen behöver ju inte bli typ polare med gästerna på ngt sätt, men det kändes lite ointresserat. Det blev fel med en av våra förrätter, vi påpekade det (trevligt) och fick in rätt förrätt efter det. Där hade man kanske förväntat sig en liten kort ursäkt eller typ "vi kompenserar med att bjuda på detta". Ngt litet bara liksom.
4. Priset. Vi betalade ca 1000 kr per person för mat och vin till maten, vilket känns ganska genomsnittligt för en bättre bistro.
Har du varit på Riche...? Vilken av dessa två skulle du rekommendera? Riche är ju lite mer lättåtkomligt om jag förstått rätt.
Vet någon hur det är med fotografiska museets restaurang nu? Jag var där för något år sedan och då hade de väldigt god mat (vegetarisk- den som vill ha kött får beställa till det) och mycket vänlig, men något amatörmässig, personal.
Ok - change of plans! Det blir Riche istället!! Låter supertrevligt!! Vi bör beställa bord, antar jag? Dan innan eller...? (Ja, jag är en lantis...)Har Törnis varit på Riche?
Jag är där iaf ett par ggr i veckan!
Det jag gillar med Riche (förutom maten) är stämningen. På Oaxen kändes personalen ganska tillknäppt, som att de tänkte att det "förväntas vara..". Men det går ju att leverera bra service och "fine dining"-känsla även på ett skönt sätt!
Tex senast när vi var på Riche och en i vårt sällskap tyckte att såsen var fantastiskt god så frågade personalen påpassligt och hon ville ha lite mera sås? Därefter kom de ut med en gigantisk sås-skål och skedar till alla eftersom de sett att vi nallat från hennes tallrik
Servicen är alltid lättsam, charmig och avslappnad. Jag tycker också att personalen balanserar det fantastiskt bra och det blir aldrig obekvämt utan bara en skön stämning.
Nu är jag där så pass ofta att de känner igen mig, så det blir ju såklart lite extra avslappnat på det sättet.
Ok - change of plans! Det blir Riche istället!! Låter supertrevligt!! Vi bör beställa bord, antar jag? Dan innan eller...? (Ja, jag är en lantis...)
Nä, det är en torsdag i juli. Med god tid, menar du flera dagar? Tack för all hjälp, förresten!! Du kunde bli Stockholmsguide ju!Är det en helg så kan du behöva boka i god tid innan!
Generellt i Stockholm på populära krogar är det bra att vara ute i tid. Det kan vara fullt en torsdag i januari. Så vet ni redan nu att ni vill dit, ring och boka. Man kan ju alltid ringa och avboka om man ångrar sig senare.Nä, det är en torsdag i juli. Med god tid, menar du flera dagar? Tack för all hjälp, förresten!! Du kunde bli Stockholmsguide ju!
Jag klämmer in med Portal på Sankt Eriksplan, supermysigt och "fint" men ändå känslan att man kan komma klädd lite hursom. All mat är fantastiskt god och de har alltid minst en veg huvudrätt. Personalen är supertrevlig!
Ebenist i Gamla Stan var jag på häromveckan, jättegod mat med veg alternativ. Kul inredning och stämning, fint men inte stelt.
Om man gillar asiatiskt så är Bistro Barbro på Hornstull jättegott.
Restaurangen på Fotografiska var magisk när jag var där. Allt är vegetariskt och man får välja till animaliskt protein om man vill ha det. Mycket att välja på och superinnovativa rätter. Och utsikten!