iNHALE
Trådstartare
Ja, som rubriken lyder, hur farligt är det egentligen att äta rått kött? Det kommer ju larm stup i kvarten om diverse olika smittor och bakterier hit och dit, men jag undrar hur farligt det egentligen är att konsumera rått kött som kommer från köttdisken i en vanlig mataffär i Sverige. Har hört att man varnar extra för att äta rå köttfärs för att bakterier som funnits på köttets yta iom malningen hamnat inne i köttet och att det därmed kan förekomma i större omfattning i köttfärs än i vanligt omalt kött.
Jag är uppväxt med råbiff (rå köttfärs ihop med rå äggula och grönsaker), åt det iaf en gång i veckan och äter det fortfarande så fort det finns billig ox- eller kalvfärs i butiken. Med tanke på hur förskräckta folk alltid blir när de hör att man äter rå köttfärs och börjar hojta om att "men du kan ju bli sjuk fattar du väl?!" så kan jag inte låta bli att undra om det är så att paniken kring rått kött är på gränsen till överdriven, eller om det kanske bara är så att jag har haft en väldans tur som aldrig blivit sjuk en enda gång under de åren av mitt liv jag konsumerat rått kött?
Hur resonerar ni kring det där med rått kött? I juni förra året publicerades det en artikel i Metro där de tom varnade för att det kan vara farligt att äta hamburgare som fortfarande är lite smårosa i mitten, vilket många restauranger tenderar att servera.
Jag är uppväxt med råbiff (rå köttfärs ihop med rå äggula och grönsaker), åt det iaf en gång i veckan och äter det fortfarande så fort det finns billig ox- eller kalvfärs i butiken. Med tanke på hur förskräckta folk alltid blir när de hör att man äter rå köttfärs och börjar hojta om att "men du kan ju bli sjuk fattar du väl?!" så kan jag inte låta bli att undra om det är så att paniken kring rått kött är på gränsen till överdriven, eller om det kanske bara är så att jag har haft en väldans tur som aldrig blivit sjuk en enda gång under de åren av mitt liv jag konsumerat rått kött?
Hur resonerar ni kring det där med rått kött? I juni förra året publicerades det en artikel i Metro där de tom varnade för att det kan vara farligt att äta hamburgare som fortfarande är lite smårosa i mitten, vilket många restauranger tenderar att servera.