Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fräs upp med lite grönsaker och kryddor, häll på lite soya eller annan trevlig sås som eventuellt finns hemma - ät.Har en portion ris i kylen som blivit över. Tar tacksamt emot förslag på vad man kan göra med det.
Mycket bra idé!Mosa eller mixa ihop och forma sen till ett enda stort JÄTTERISKORN.
Och då finfördela den till små små riskorn igen! Vilket spännande kretslopp!Mycket bra idé!
Sedan kan man låta det torka och koka igen.
Wow! så specifikt! tror jag testar. råkar ha rätt mycket av receptet hemma också (utom räkor)ris allá malta?
eller:
Stekt ris.
Skär upp lite kokt/rökt skinka i strimlar eller kuber.
En halv lök finhackad,
Några bacon skivor skuret/klippt i lagom stora bitar.
Lite "Wok" grönsaker eller annan grönsaks blandning.
Hetta upp en "stor" stekpanna eller wok ordentligt med några matskedar olja, och hell sedan i alla ingredienser inkluderat riset. Röra runt till allt är ordentligt varmt och genomstekt.
Hell i en blandning med 2-3 ägg och lite vatten/grädde/mjölk (typ omelett eller äggröra), och fortsätt röra runt tills äggen stelnat och allt känns luftigt. Ta stekpannan/woken av värmen och tillsätt en deciliter frysta räkor. och rör runt några varv så att räkorna blandas ner.
Vänta 4-5 minuter och servera med ljummen baguett av valfri sort.
Stekt ris får du ju valfritt med eller utan räkor på Kina krogen (en bra Kina krog kan ha 10-15 olika varianter), så inga problem där. Dessutom är riset till som huvud ingrediens från tidigare måltider (bör ha stått åtmistonde några timmar så det är helt kallt och "klumpigt") och valfria grönsaker och kött till som utfyllnad och smaksättare förutom kryddorna.Wow! så specifikt! tror jag testar. råkar ha rätt mycket av receptet hemma också (utom räkor)
vilka kryddor rekommenderar du?Stekt ris får du ju valfritt med eller utan räkor på Kina krogen (en bra Kina krog kan ha 10-15 olika varianter), så inga problem där. Dessutom är riset till som huvud ingrediens från tidigare måltider (bör ha stått åtmistonde några timmar så det är helt kallt och "klumpigt") och valfria grönsaker och kött till som utfyllnad och smaksättare förutom kryddorna.
Onigiri är gott (säger en som aldrig gjort det, bara ätit det)Har en portion ris i kylen som blivit över. Tar tacksamt emot förslag på vad man kan göra med det.