the_connemara
Trådstartare
Om vi tar majs som ex. Värmebehandlat, ändras stärkelsenivån? Eller blir den bara lättare för hästen att bryta ner?
Och VARFÖR finns det div spannmål och majs i olika former i färdigfoder? Finns det några "bra" varianter (tex vetekli osv)?
Är fullt medveten om att många hästar kan äta stärkelse utan problem och ger själv hel havre (i extremt liten mängd men jag är alltså inte anti havre).
Funderingarna uppkommer när jag läser innehållsförteckningar, tex Kraffts Mash Sensitive som innehåller 35 % stärkelse men där allt spannmål utom korn verkar vara i någon annan form/behandlat (http://www.krafft.nu/produkter/specialprodukter/krafft_mash_sensitive_114/). Vill inte ha en diskussion just om det fodret utan mer allmänt applicerbart på många råvaror som finns i färdigfoder.
Och VARFÖR finns det div spannmål och majs i olika former i färdigfoder? Finns det några "bra" varianter (tex vetekli osv)?
Är fullt medveten om att många hästar kan äta stärkelse utan problem och ger själv hel havre (i extremt liten mängd men jag är alltså inte anti havre).
Funderingarna uppkommer när jag läser innehållsförteckningar, tex Kraffts Mash Sensitive som innehåller 35 % stärkelse men där allt spannmål utom korn verkar vara i någon annan form/behandlat (http://www.krafft.nu/produkter/specialprodukter/krafft_mash_sensitive_114/). Vill inte ha en diskussion just om det fodret utan mer allmänt applicerbart på många råvaror som finns i färdigfoder.